Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:49 12 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consumă vitamina A pentru o vedere mai bună

ro

19 Mar, 2014 10:06 1230 Marime text
În prezentul care ne obligă să petrecem cel puţin câteva ore în faţa unui calculator sau a unui televizor, sănătatea ochilor noştri este grav afectată. Pentru menţinerea acuităţii vizuale este indicat un consum ridicat de vitamina A, deoarece protejează suprafaţa corneei. Studiile au demonstrat că picăturile cu vitamina A sunt eficiente şi în tratarea ochilor uscaţi. În plus, conform ultimelor cercetări, este potrivită în tratarea  unei anumite infecţii a ochilor cunoscută sub denumirea de SKL.
În 2011, cercetătorii de la Columbia University Medical Center au descoperit că vitamina A, într-o formă sintetică, are capacitatea de a incetini dezvoltarea bolii Statgardt, o afecţiune oftalmologică ce cauzează pierderea vederii la persoanele tinere.
Această vitamină se regăseşte în alimente atât de origine animală, cât şi de origine vegetală. Astfel, ne putem lua necesarul de vitamina A consumând ficat de pui, porc sau vită şi morocovi, dovleci sau cartofi. Laptele de vacă şi ouăle sunt şi ele surse importante de vitamina A. De asemenea, se comercializează şi în forma medicamentoasă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii