Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ciupercile, sănătatea din natură

ro

08 Apr, 2014 17:04 1404 Marime text

De-a lungul timpului, diferite civilizaţii au avut percepţii defierite faţă de acest aliment. Egiptenii susţineau că sunt potrivite doar pentru faraoni, considerând că nu se cuvine să fie consumate de oamenii de rând. În alte părţi se credea că prin consumul de ciuperci capeţi super-puteri şi existau adevărate ritualuri în jurul acestui aliment. Însă, cert este doar că ciupercile sunt unele dintre cele mai gustoase legume şi au şi o valoare nutritivă ridicată. Conţin apă, proteine, grăsimi, glucoză, potasiu, fier calciu, magneziu sodiu, dar şi vitaminele A, B, C, D. Este singurul aliment care conţine vitamina D, aportul acestei vitamine făcându-se, în general, prin expunerea la lumina solară.
Au număr scăzut de calorii, contribuind, astfel, la lupta împotriva obezităţii şi a diabetului zaharat de tip 2. Sunt bogate în antioxidanţi şi au capacitatea de a reduce apariţia bolilor de inimă şi a cancerului.
Le poţi adăuga în salate, în paste, le poţi pregăti la grătar sau le poţi fierbe. Sunt inepuizabile metodele prin care poţi introduce ciupercile în meniul tău.
Atenţie, ciupercile se găsesc în foarte multe soiuri, dar o mare parte dintre acestea sunt otrăvitoare. Alege-le doar pe cele comercializate pentru a fi sigur de condiţiile în care au fost recoltate şi nu consuma niciodată ciuperci sălbatice.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii