Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Argila, bună pentru sănătate și frumusețe

ro

04 Mar, 2014 09:34 2929 Marime text
Există diferite sortimente de argilă: albă, galbenă, roșie, verde și gri. În funcție de culoare, argila este un tratament adjuvant pentru multe afecțiuni. De altfel, argila este folosită și în măștile cosmetice.

Argila albă – indicată pentru stomac

Este un bun pansament gastric și absorbant al gazelor din intestin. Smectita, un compus al argilei, distruge microbii din tubul digestiv.
Dizolvată în apă, absoarbe substanțele toxice din stomac și are efect antidiareic.

Argila roșie – bună pentru frumusețe

Măștile pentru față și decolteu din argilă roșie au efect antirid pentru că remineralirează pielea și ajută la regenerarea tegumentului. De asemenea, are și efectul de încetinire a procesului de îmbătrânire.

Argila verde – dezinfectează rănile

Acest tip de argilă este bogat în calciu și săruri de magneziu, absorbind umezeala produsă de răni. Astfel, previne infecțiile și are efect antiinflamator.
Poate fi utilizată și în tratarea tenurilor grase cu tendințe acneice. Aceste măști pot avea un efect mai accentuat dacă sunt preparate cu fructe sau grâu.

Apa de argilă, detoxifiantul ideal

Soluția din argilă și apă purificată este recomandată în detoxifiere și în tratarea afecțiunilor gastrice. Această soluție poate fi obținută dintr-o linguriță de argilă amestecată cu apă fiartă și răcită. Lichidul astfel preparat se lasă neatins până a doua zi de dimineață. Cura trebuie urmată 12 zile.
Singurele contraindicații cunoscute sunt pentru bolnavii cu afecțiuni renale și pentru femeile însărcinate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii