Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:15 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

5 motive să mănânci castraveţi

ro

30 Mar, 2014 17:05 1523 Marime text
A venit primăvara, sezonul salatelor, iar acum, mai mult ca oricând, trebuie să profităm de toate fructele şi legumele din magazine şi pieţe. Unul din ingredientele nelipsite din salate este castravetele şi pe bună dreptate. Este a patra cea mai cultivată legumă din întreaga lume şi, chiar dacă este 90% apă, este şi una dintre cele mai sănătoase. Iată ce efecte are adăugarea acestui aliment în meniu, asupra sănătăţii tale.
Controlează presiunea arterială. Datorită cantităţii mari de apă ajută la hidratarea vaselor de sânge. Sunt, de asemenea, bogaţi în calciu şi potasiu şi, pentru a-şi face eficient efectul de reglare a presiunii sângelui, este indicat să bei sucuri de castraveţi în combinaţie cu sfeclă, morcovi, usturoi şi lămâie.
Păstrează sănătatea rinichilor datorită propietăţii de diuretic. Ajută, astfel, corpul să elimine, mai rapid, toxinele.
Este eficient în curele de slăbire. Pe lângă procentul mare de apă conţinut, castraveţii sunt bune surse de vitamina B. În plus, au capacitatea de a oferi senzaţia de saţietate pentru o perioadă lungă de timp.
Păstrează sănătatea oaselor şi a articulaţiilor prin cantitatea ridicată de siliciu. De asemenea, ajută la absorbţia de calciu, substanţă esenţială pentru sănătatea oaselor.
Luptă împotriva cancerului. Numeroase cercetări au arătat că prin consumul de castraveţi poţi preveni apariţia de cancer uterin, de plămâni, de prostată şi pe cel ovarian.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii