Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rompetrol trece la Ora Pamantului

ro

27 Mar, 2009 00:00 1035 Marime text

27 Martie 2009                                                               Contact: Bogdan Urzică                                                    Tel : 021/30 77 425

Rompetrol trece la Ora Pământului

Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului Rompetrol, va întrerupe, în cursului zilei de 28 martie, luminile din staţiile proprii timp de o oră, între 20.30 şi 21.30, în semn de solidaritate cu evenimentul internaţional Ora Pământului.

“Din respect pentru mediul în care trăim şi în care ne dezvoltăm activitaţile, am decis să sprijinim această iniţiativă de conştientizare a problemelor climaterice cu care se confruntă în prezent Pământul, a impactului individual sau organizaţional asupra acestuia. În acest sens, recomandăm atât colegilor noştri cât şi publicului larg să susţina acest demers, dar şi să identifice eventualele măsuri care, însumate, pot contribui la îmbunătăţirea şi conservarea mediului înconjurator” declară Sorin Blaga, vicepreşedinte al Diviziei de Marketing şi Comunicare al Grupului Rompetrol.

Decizia nu va afecta securitatea sau funcţionarea staţiilor, luminile vizate fiind cele aferente elementelor de identitate vizuală. De asemenea, restul companiilor Grupului vor susţine Ora Pământului, în măsura în care nu vor fi afectate activităţile curente.

Angajamentul Grupului Rompetrol pentru protejarea mediului se regăseşte şi la nivelul platformei Petromidia, unde principalul obiectiv vizează creşterea gradului de protejare a Mării Neagre şi a lacului Sutghiol, a biosferei Deltei Dunării şi a ecosistemului aferent canalului Midia, precum şi a localităţilor Năvodari, Corbu şi Constanţa.

„Astăzi, impactul rafinăriei Rompetrol Rafinare (Petromidia) asupra mediului este cel mai mic din Sud - Estul Europei, iar finalizarea investiţiilor propuse până în 2010 va determina o reducere în continuare cu 20% a acestuia” adaugă Sorin Blaga.

Rompetrol a finalizat cu succes încă din 2005 programul de eliminare a efectelor poluării istorice, a solului, a apei şi a noxelor, nivelul total al investiţiilor Grupului pe platforma Petromidia în tehnologie si mediu ridicându-se în prezent la peste 600 milioane USD. Printre proiectele de mediu realizate se numără şi modernizarea staţiei de epurare ape uzate aferentă platformei Petromidia şi oraşului Năvodari, reabilitarea sistemului de drenaj interior pentru protejarea apei subterane şi implicit a lacului Sutghiol şi a Mării Negre, precum şi implementarea unui sistem integrat de monitorizare a indicatorilor de mediu (apă, aer, sol).

Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice
Grupul Rompetrol

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii