Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alto101, un nou carburant pentru performanta masinii - 13.02.2009

ro

13 Feb, 2009 20:45 1083 Marime text

13 Februarie  2009                                                 Contact: Mihaela Dumitru                                          Tel :  30 77 435
   
Alto101, un nou carburant pentru performanţa maşinii

Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului Rompetrol, a introdus în reţeaua proprie de benzinării un nou carburant dedicat creşterii performanţei automobilului, benzina Alto 101.

“Alto101 asigură o creştere a performanţelor automobilului, a randamentului şi fiabilităţii motorului, fiind singurul produs de acest tip realizat integral în România. Noul carburant premium înlocuieşte sortimentul Euro Super 98, retras la finele anului trecut”  declară Andrei Dumitrescu, director general al Rompetrol Downstream. 

Cu o cifră octanică ridicată, Alto101 oferă o pornire uşoară a autovehiculului, o funcţionare uniformă la ralanti şi fără vibraţii în regim de turaţie mare, precum şi o reacţie rapidă a motorului în  condiţii solicitante - depăşiri, urcarea pantelor, încărcătură mare. Prin gradul ridicat de puritate, acesta asigură o ardere completă, o putere calorică mare şi implicit, o reducere a uzurii motorului.

Noul carburant este rezultatul performanţei tehnologice înregistrate de Rompetrol Rafinare la finele anului trecut, în urma unor investiţii de peste 40 milioane USD pentru trecerea la standardul de calitate Euro 5. Compania produce şi comercializează din 2005 motorina Euro 5, iar din decembrie 2008 a început şi fabricarea de benzină Euro 5.

Dezvoltat în laboratoarele Grupului Rompetrol, aditivul folosit pentru obţinerea  benzinei Alto101 este produs la Vega Ploieşti, în urma unor investiţii de peste 500.000 USD., Noul produs beneficiaza, alături de gama Efix, de sistemul Advanced Quality Control, sistem implementat în luna octombrie a anului trecut de Rompetrol pentru controlul strict al calităţii carburanţilor pe care îi comercializează.

În perioada de iarnă, Rompetrol comercializează prin staţiile proprii motorina Winter Diesel (Euro 5), care conţine aditivi speciali pentru funcţionarea optimă a motorului la temperaturi scăzute, de până la minus 35 de grade Celsius.

Rompetrol Downstream operează pe plan intern peste 450 de benzinării şi 7 depozite de carburanţi, fiind prima reţea care comercializează încă din anul 2003 exclusiv carburanţi la standarde Euro.

Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice
Grupul Rompetrol

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii