Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:29 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Umplutura de orez pentru pasca

ro

14 Apr, 2009 18:31 1962 Marime text
Ingrediente:

250 g orez, 1/2 baton vanilie, 1,5 l lapte, 100 g stafide, 6 oua, 150-200 g zahar, sare


Mod de preparare:

Se fierbe laptele cu vanilia. Se alege orezul, se spala, se pune in apa calda si se lasa un sfert de ora sa se umfle, apoi se pune in laptele cu vanilie, la care se adauga si un virf cutit sare si se lasa sa fiarba incet. Cind orezul este aproape fiert se adauga zaharul si se lasa sa mai fiarba pina cind orezul este fiert bine. Se da deoparte, sa lasa sa se racoreasca, se pun stafidele, galbenusurile, albusurile spuma, se amesteca usor si se aseaza peste foaia de pasca din tava. Se da la cuptor.

Sursa: http://www.retete-bune.com/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii