Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:35 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Regional Air Services Aerodrom Tuzla contramandeaza etapa romaneasca a campionatului de actobatie aviatica FAI – Mamaia World Elite Aerobatic Formula 2010

ro

24 May, 2010 16:37 3680 Marime text

Regional Air Services Aerodrom Tuzla contramandeaza etapa romaneasca a campionatului de actobatie aviatica FAI – Mamaia World Elite Aerobatic Formula 2010

Organizatorul FAI Mamaia World Elite Aerobatic Formula, compania constanteana  Regional Air Services – suspenda organizarea competitiei de acrobatie aviatica din 2010 din lipsa de fonduri.

La eveniment era anuntata elita aviatiei acrobatice mondiale, 10 dintre cei mai buni piloti din lume urmand sa se infrunte - conform formatului competitional aprobat de Federatia Aeronautica Internationala (FAI) si implementat deja in competitia din 2009 de la Mamaia, - in doua probe: cea de acrobatie aeriana cu evolutii impuse (contra-cronometru) (AAT) si acrobatie freestyle (AF).

Evenimentul, girat de FAI si de multiplul campion la acrobatie aeriana, lituanianul Jurgis Kairys, organizatorul celebrei competitii de la Al Ain, dorea  sa devina cel mai important eveniment sportiv de aviatie din Romania.

Participantii editiei de anul trecut au fost: Ramon Alonso (Spanaia) - Campion Mondial Absolut in 2007, castigatorul locului I la concursul de acrobatie de la Al Ain din Emiratele Arabe Unite, Eric Vazeille (Franta ) - Campion Mondial Absolut in 2000, Svetlana Kapanina (Rusia) - de cinci ori Campioana Mondiala Absoluta in Campionatul Mondial de Acrobatie Aeriana, Hubie Tolson (SUA), Tom Cassel (U.K.) - Campionul National al U.K., Zoltan Veres (Ungaria) - Campionul National al Ungariei, binecunoscut publicului romanesc pentru prestatiile sale exceptionale de la evenimentele organizate de Regional Air Services in 2008 si 2007. Toti acestia si-au confirmat valoarea in anul 2009-2010, unii dintre ei (Castor Fantoba) ocupand, imediat dupa plecarea de la Mamaia, podiumul Campionatului Mondial de Acrobatie Aviatica.

FAI Mamaia World Elite Aerobatic Formula este un eveniment de maxima importanta pentru lumea aviatiei si cu mare impact asupra publicului. Impecabil din punct de vedere tehnic, evenimentul utilizeaza codul sportiv FAI, natura formatului competitional stimuland performanta fara a prejudicia siguranta participantilor. In ciuda vremii nefavorabile, editia de anul trecut a reusit sa umple plajele din zona Cazinoului Mamaia si sa atinga audiente importante pe Antena 1 – televiziunea care a avut drepturile de transmisiune in direct.

Editia 2009 a fost sustinuta financiar de compania organizatoare impreuna cu Primaria si Consiliul Judetean Constanta si de sponsori ca: Honda, Real Hypermarket, Astra-Uniqua, I Link. Tuturor acestora, reprezentantii Regional Air Services le multumeste inca o data pentru suportul acordat.

In conditiile in care Primaria Constanta nu mai poate sustine organizarea de evenimente pentru stimularea turismului litoral, AEROMANIA va fi totusi organizat intre 7-8 august 2010 – deasupra plajelor din Mamaia de catre Regional Air Services cu ajutorul sposorilor deja traditionali – in ciuda uriasului efort financiar, logistic si uman pe care il implica. Real Hypermarket, ASTRA, REX, Ilink, sunt, din nou, alaturi de piloti. Lor li s-a adaugat MOL Romania, un nou partener al celor care stiu ce inseamna performanta aviatica. Primaria si Consiliul Judetean Constanta ofera, ca de obicei, suportul logistic atat de necesar. Astfel, AeRomania devine si o intalnire de suflet, care ii aduce impreuna pe cei carora le pasa.

AEROMANIA 2010 este modul in care echipa aerodromului Tuzla reafirma respectul pentru publicul sau, format din turisti si iubitori de aviatie din toata lumea. AEROMANIA doreste sa demonstreze inca o data ca pasiunea pentru aviatie isi gaseste, indiferent de imprejurari, o cale de exprimare si modalitati de a sustine performanta.

Cristina Mitchievici
Regional Air Services
Aerodrom Tuzla

www.regional-air.ro
www.airtaxi.travel
www.aeromania.tv / www.aerobatic.ro
www.pilotschool.ro / www.scoaladepilotaj.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii