Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:17 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - 24.03.2009

ro

24 Mar, 2009 00:00 756 Marime text

24. 03.2009

    Comunicat de presă

La sediul SC RAJA SA a avut loc, astăzi, 24 martie 2008, o întâlnire cu reprezentantul unei firme din Africa de Sud (firma Syntell – pentru cei interesaţi), managerul de operare şi service Richard Raulstone. La întrunire au participat, alături de conducerea RAJA, reprezentanţi ai autorităţilor locale, respectiv Primăriei Municipiului Constanţa, Consiliului Judeţean Constanţa dar şi proiectanţii împlicaţi în Programul de locuinţe ieftine aflat în derulare la Constanţa.
Oaspetele străin a prezentat o soluţie eficientă de contorizare şi facturare. „Este vorba despre un contor cu pre-plată utilizat la scară largă în Africa de Sud unde avem milioane de beneficiari. În prima lună s-a realizat o economie de 7 miliarde de litri de apă potabilă iar în trei ani de peste 143 de milioane de metri cubi”, a declarat Richard Raulstone. El a mai precizat că sistemul are două componente: prima se referă la disconfortul cât mai mic al consumatorului iar cea de-a doua la nevoia de a economisi apa, o resursă naturală care nu trebuie irosită. Noul tip de contor prezentat de Richard Raulstone are atît un contor electronic alimentat de o baterie care se schimbă odată la 5-6 ani, dar şi un contor clasic care monitorizează, în acelaşi timp, cantităţile de apă care trec prin apometru. Printre avantajele acestui sistem se numără reducerea numărului de cititori având în vedere faptul că toţi consumatorii sunt interesaţi să îşi alimenteze, din timp, aparatele cu creditele aferente cantităţilor de apă pe care estimează că le vor consuma lunar. Un alt avantaj este acela că se poate trece la facturare individuală cu condiţia ca toate construcţiile noi să fie proiectate pentru a putea permite acest lucru.
Prezent la întâlnire, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir, a apreciat că acest sistem poate fi introdus cu succes atât în gospodăriile individuale cât şi la Asociaţiile de proprietari, rămânând în grija administratorilor să alimenteze contul. În ceea ce priveşte opinia proiectanţilor care au asistat la prezentarea noii soluţii de facturare aceştia au declarat că pentru următoarele blocuri de locuinţe aflate în stadiu de proiectare se pot găsi soluţii tehnice pentru a introduce noile aparate la fiecare apartament şi se pot întocmi contracte individuale beneficiarilor acestui sistem. 
În final, Richard Raulstone a făcut o demonstraţie practică privind modul de funcţionare a aparatului de măsură care este capsulat şi construit antifurt lăsând numai cadranele expuse pentru a se putea efectua citirea.
“Am solicitat mai multe date tehnice pentru a putea face o analiză amănunţită pentru a putea lua o decizie. Această propunere a fost apreciată pozitiv şi am constatat că avem şi susţinerea autorităţilor locale. Deşi sistemul cu pre-plată nu este nou, aparatele prezentate reprezintă gama de vârf al acestui produs şi, bineînţeles, că suntem preocupaţi de modernizarea permanentă atât a echipamentelor  cât şi găsirea unor soluţii optime care să satisfacă clienţii pe care îi deservim fără să le batem în fiecare zi la uşă pentru a citi aparatele de măsură”, a declarat directorul general adjunct al SC RAJA SA, Aurel Presură.         

Ofiţer Media
Ion Chivăran

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii