Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evenimentul „Constanța – orașul energiei durabile”, organizat de RADET Constanța și Primăria Constanța (galerie foto)

ro

20 Jun, 2019 19:15 3000 Marime text
În fiecare an în luna iunie se derulează un amplu program de activități dedicate promovării soluțiilor de energie durabile sub egida Săptămânii europene a energiei durabile – www.eusew.eu. În cadrul acestui eveniment a devenit deja tradițional ca Universitatea Ovidius din Constanța împreună cu Primăria Municipiului Constanța și R.A.D.E.T. Constanța, să organizeze evenimentul intitulat ”Constanța – orașul energiei durabile”.

Anul acesta, evenimentul în formatul unei conferințe, se desfășoară în perioada 20-21 iunie și are ca temă centrală ”Clădirile cu consum de energie aproape zero – nZEB”. La acest eveniment au fost invitați specialiști din domeniu, de la URBAN INCERC București, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, întreprinderi specializate în dezvoltarea de soluții inovative pentru izolarea clădirilor și a instalațiilor, gestionarea informațiilor legate de distribuția și consumul de energie, producători de echipamente și instalații termice, reprezentanți ai societății civile și alte organizații, alături de specialiștii constănțeni din sectorul de producere și distribuție a energiei.
Programul conferinței a inclus prezentări și dezbateri cu privire la concepte, principii, metode de conservare a energiei, de reducere a impactului asupra mediului înconjurător, soluții de finanțare și exemple de bune practici.

În urma dezbaterilor au fost indentificate o serie de proiecte cu privire la dezvoltarea unor soluții aplicabile la instituții publice, cum ar fi școli și grădinițe, prin conversia acestora în clădiri de tip nZEB și racordarea lor la rețeaua SACET. De asemenea, au fost formulate propuneri de proiecte legate de formarea resursei umane și de promovare a surselor regenerabile de energie.

Cu prilejul acestei manifestări a fost lansat oficial în România proiectul soWHat – proiect de cercetare și inovare pentru dezvoltarea de soluții de integrare a fluxurilor de energie termică reziduală provenită din diferite sectoare industriale în rețeaua SACET. La proiect participă un larg consorțiu european coordonat de compania IES R&D din Irlanda și este finanțat prin programul Orizont 2020 al Comisiei Europene. Din România participă la proiect R.A.D.E.T. Constanța și Cluster-ul MEDGreen.
Programul manifestării este atașat la prezenta.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii