Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou pas în construirea locuințelor sociale la Medgidia

ro

09 Jun, 2015 19:05 1040 Marime text
Vești bune pentru locuitorii din Medgidia: a fost aprobată construcția a două blocuri de locuințe sociale în campusul ce va fi amenajat pe strada Dezrobirii, destinat chiriașilor.

În urma rectificării bugetare aprobată în ședința extraordinară a Consiliului Local Municipal Medgidia, a fost alocată suma de 604.290 lei din bugetul local, sumă la care se adaugă 900.000 lei din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Proiectul este unul de anvergură, care implică atât construcția celor două blocuri, cât și utilarea locuințelor cu mobilier și aparatură electrocasnică de strică necesitate.

Blocurile vor fi construite în regim de înălțime P+2E fiecare având o suprafață construită de 470 mp. Fiecare bloc va fi format din 24 de apartamente, mai exact 48 de locuințe din care 32 cu o cameră, cu suprafața de 42 mp și 16 cu două camere, cu suprafață de 52mp. Unitățile modulate vor fi realizate din cadru de oțel ca structură de rezistență, pereți de închidere de tip sandwich și pereți de compartimentare izolați termic și fonic, finisați, ușă metalică la intrare, ferestre cu geam termopan și tâmplărie PVC, parchet pe podea, vopsea lavabilă pe pereți și tavan, instalație electrică și sanitară, precum și contorizare individuală pentru consumul de energie electrică și apă. Toate unitățile locative vor fi parțial mobilate și utilate, cu instalație sanitară – lavoar și cadă și vas WC inclusiv bateriile aferente și accesoriile necesare în baie. Bucătăria va fi echipată cu un corp de mobilier, un blat, o  plită electrică cu două ochiuri, un mini-frigider și un spălător, iar dormitorul cu un pat cu saltea. Locuințele vor fi încălzite cu ajutorul unor boilere care se vor instala în fiecare bloc, cu o capacitate de 800 litri, racordate la rețeaua de gaze naturale.
Blocurile vor fi înconjurate de spații verzi, iar locuitorii vor avea acces pietonal și auto și vor beneficia de 42 de locuri de parcare, aferente numărului total de șase blocuri.

După alocarea bugetului de la M.D.R.A.P, urmează pașii premergători construcției, mai exact realizarea proiectului tehnic, caietul de sarcini, lucrări care au fost incluse în bugetul local pentru anul 2015. Execuția construcției in sine va începe la finalul anului 2015, iar lucrările vor dura în jur de 5 luni de la data începerii.
            09 iunie 2015                                                         
          Compartimentul Relații Publice și Presă
         Primăria Municipiului Medgidia

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii