Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:14 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tinerii din Cernavodă îşi aleg primar 19.11.2008

ro

19 Nov, 2008 20:34 923 Marime text

Comunicat de presa

Tinerii din Cernavoda isi aleg primar

Primaria orasului Cernavoda a initiat recent  proiectul privind infiintarea Consiliului Tinerilor prin care sprijina initiativele tinerilor din oras. Joi 20 noiembrie,  in intervalul orar 12.00 - 14.00, cei aproape 1200 de elevi din cele doua licee cernavodene sunt asteptati la urne pentru a-si alege primarul care sa ii reprezinte. Saptamana trecuta  s-au organizat alegeri in interiorul liceelor. Fiecare liceu si-a ales consilierii care sa ii reprezinte in Consiliul tinerilor pe oras si candidatul pentru functia de primar al tinerilor. Consiliul Local al Tinerilor din Cernavoda va fi alcatuit din 13 consilieri, 1 primar si 1 viceprimar. Repartizarea numărului de consilieri alocaţi fiecărui liceu s-a facut in functie de numarul total de elevi din fiecare liceu. Au  drept de a alege şi de a fi aleşi elevii cuprinşi în clasele a IX-a, a X-a, şi a XI-a din Cernavoda. Nu pot fi aleşi elevii care au avut media la purtare sub 8 (opt) sau care au avut corigenţe în anul şcolar trecut.

Cei doi candidati la functia  de primar al tinerilor din Cernavoda au avut  termen de o saptamana pentru efectuarea campaniei electorale. Ei si-au afisat afisele electorale in licee, au impartit pliante continand propuneri de proiecte pentru tineri, au incercat sa isi convinga colegii ca sunt cei mai buni.

Consiliul Local al Tinerilor este o structura care isi propune sa familiarizeze si sa implice tinerii in problemele legate de administratia locala. Este un loc in care tinerii se pot exprima si pot dialoga intre ei si cu administratia locala, cu factorii de decizie, in problemele care ii intereseaza. Un loc de invatare practica a cetateniei democratice, a exprimarii, comunicarii, dialogului, negocierii, luarii deciziei si evaluarii. Este o provocare si pentru administratia locala a orasului Cernavoda sa aiba interlocutori reprezentanti alesi democratic de tineri, care să  isi exprime punctul de vedere în problemele care îi privesc, sa se implice in  actiunile comunitatii, declara primarul Mariana Mircea.

Consiliul local al Tinerilor din Cernavoda va functiona dupa un regulament stabilit de comun acord si aprobat in sedinta. Vineri 21 noiembrie, intr-un cadru festiv, primarul si consiliul tinerilor din Cernavoda vor depune juramantul in fata tinerilor din Cernavoda si a oficialitatilor locale. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii