Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:38 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festival de teatru pentru copii si tineret la Cernavoda

ro

28 May, 2009 20:35 1257 Marime text

28 mai 2009

Comunicat de presa

· Festival de teatru pentru copii si tineret la Cernavoda

Primaria orasului Cernavoda organizeaza in perioada 31 mai – 3 iunie, prima editie a unui festival de teatru pentru copii si tineret. Evenimentul urmareste crearea unei atmosfere de sarbatoare cu ocazia Zilei Internationale a copiilor si  reuneste mai multe teatre din tara care vor incanta cu  spectacolele lor, copii si tinerii din Cernavoda dar nu numai. La festival sunt invitati si copii si tineri din comunele vecine orasului Cernavoda.

Festivalul debuteaza duminica 31 mai, la ora 10.30 cand pe scena vor urca tinerii actori ai teatrului din Cernavoda care vor interpreta piesa de teatru Vulpea cea faimoasa. Tot duminica vor mai avea loc inca doua spectacole, la ora 16.00 Teatrul muzical al Casei de cultura Durlesti din Republica Moldova va juca spectacolul Creanga umbla creanga si la ora 18.00 Casa de cultura din Techirghiol va urca pe scena cu piesa de teatru Fata mosului si fata babei.
Luni 1 iunie vor avea loc 4 spectacole. Pentru copii care nu au putut participa duminica la spectacolele Fata mosului si fata babei si Creanga umbla creanga, actorii vor urca din nou pe scena. Dupa amiaza este dedicata tinerilor. La ora 13.00, in sala Grupului scolar industrial actorii teatrului Fani Tardini din Galati vor interpreta o piesa de teatru educativa Magic afternoon iar la 18.00 acelasi teatru va urca pe scena Casei de cultura cu piesa Magnum Moftologicul dupa I.L. Caragiale.
Si  urmatoarele zile de 2 si 3 iunie sunt zile pline de spectacole pentru copii si tineri. Sunt asteptate trupe de teatru din Sibiu, Galati, Braila, Constanta. Pentru prima oara la Cernavoda se va juca un spectacol de balet, interlocutori vor fi balerinii Teatrului de Opera si Balet din Constanta. Marti si miercuri se vor juca Ratusca de urata, Scufita Rosie, Max si Morritz, Marti si miercuri se vor juca Ratusca de urata, Scufita Rosie, Max si Morritz, Fat Frumos cel Mofturos, Un zmeu intors pe dos.
Festivalul de teatru pentru copii si tineret este un eveniment deosebit de important. Ii familiarizeaza pe copiii si tinerii de toate varstele cu literatura si arta de cea mai buna calitate,  folosind teatrul ca pe un mijloc de educatie  eficient si rapid. Speram ca aerul cultural sa patrunda in Cernavoda si sa ramana aici, copii si tinerii sa devina in timp spectatori de teatru avizati si poate, cine stie, viitori mari actori sau regizori. Castigul este enorm pentru comunitate si de  aceea speram si ne dorim ca copiii si tinerii, cadrele didactice, parintii sa participe in numar cat mai mare la aceste spectacole.

Biroul de presa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii