Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:59 02 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Desfăşurare de forţe la Medgidia

ro

25 Jul, 2014 14:08 1062 Marime text
În urma furtunii şi a căderilor masive de precipitaţii şi grindină din după-amiaza zilei de 24.07.2014, s-a convocat comitetul local pentru situaţii de urgenţă al municipiului Medgidia, care a pornit în ajutorarea localnicilor. Pentru a remedia probleme cauzate de furtună, au intervenit cu echipe şi utilaje S.C. Apollo Ecoterm S.R.L., S.C. Raja S.A., S.C. Iridex Group Import Export Bucureşti – Filiala Costineşti şi Detaşamentul de pompieri militari Medgidia, împreună cu primarul Marian Iordache şi viceprimarul Luminiţa Vlădescu, care au mers în zonele afectate.
Aceştia au reuşit să scoată apa din curţile, subsolurile şi beciurile inundate, au eliberat drumurile de copacii căzuţi şi au constat pagubele produse de această furtună. În urma nefericitului eveniment, au fost inundate 13 imobile în principal din zona de Nord a municipiului şi nouă copaci au fost doborâţi de vântul puternic. Au căzut părţi din acoperişuri din mai multe zone din oraş (Colegiul Naţional Kemal Ataturk, str. Pieţei, str. Lupeni, str. Tudor Vladimirescu, str. Siretului, Rahovei, Matei Basarab, Industriei şi chiar clădirea Judecătoriei Medgidia. Au existat şi  cinci autoturisme avariate de plăci care au căzut de pe acoperişuri.
De asemenea, au existat avarii şi la străzi, unde s-au ridicat porţiuni din asfalt, precum şi la canalizări, care s-au înfundat şi au refulat, iar circulaţia în zona Pod CFR a fost întreruptă timp de trei ore din această cauză.
Avariile sunt însemnate, însă reprezentanţii primăriei împreună cu societăţile comerciale implicate au reuşit să  să remedieze problemele care ţineau de siguranţa şi condiţiile de viaţă ale cetăţenilor care au fost afectaţi de furtună, iar in cursul zilei de astăzi se lucrează la fasonarea arborilor care au fost înclinaţi de vântul puternic şi la îndepărtarea materialelor care au căzut de pe acoperişurile clădirilor.
 
25 iulie 2014
Compartiment Relaţii Publice şi Presă
Primăria Municipiului Medgidia

Ti-a placut articolul?

Comentarii