Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:51 13 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De 1 Decembrie sărbătorim românește la Medgidia

ro

26 Nov, 2015 20:42 710 Marime text
Ziua Marii Unirii din anul 1918 reunește la Medgidia pe toți cetățenii care trăiesc și simt românește. De 1 Decembrie, la 97 de ani de la Marea Unire, municipalitatea organizează manifestări dedicate celei mai importante sărbători a românilor, Ziua Națională, cu un spectacol folcloric, paradă militară, mâncare tradițională românească și o transmisiune în direct de la Festivalul Multicultural din Târgu Secuiesc.

Marea Unire din 1918 a fost și rămâne o pagină sublimă a istoriei noastre. România întregită s-a realizat într-un context istoric deosebit, prin trei momente succesive, prin adunări cu caracter reprezentativ: unirea Basarabiei, a Bucovinei, a Transilvaniei cu țara-mamă.
Manifestările din 1 Decembrie vor debuta cu ceremonialul de omagiere si comemorare a făuritorilor unităţii, independenţei şi suveranităţii statului român, prin depunerea de jerbe şi coroane de flori la Monumentul Eroilor Români, începând cu orele 10.30.

De la la ora 11:15, manifestările vor continua cu un spectacol folcloric susținut de artiștii Casei de Cultură „Ioan N. Roman” pe scena amplasată pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor. Incepand cu orele 12.00 pe strada Decebal, va avea loc o ceremonie militară cu defilarea pedestră precum şi a echipamentelor tehnice din cadrul Garnizoanei Medgidia, Jandarmeriei Medgidia, Detaşamentului de Pompieri Medgidia, Poliţiei Municipale Medgidia şi Poliţiei Locale Medgidia.

Cu ocazia acestei sărbători, Primăria municipiului Medgidia va oferi porții de mâncare tradițională românească tuturor celor prezenți la manifestările din Piațeta Decebal, iar de la ora 13:30 va avea loc o transmisiune video în direct a Festivalului Multicultural de la Târgu Secuiesc, acolo unde vor urca pe scenă ansamblurile Pandelașul și Carasu din Medgidia.
Vă așteptăm pe toți cei care simțiți și trăiți românește să sărbătorim împreună în această zi deosebit de importantă pentru noi, toți românii!
  
Compartiment Relatii Publice si Presa
  26 noiembrie 2015

Ti-a placut articolul?

Comentarii