Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cernavodenii vor colecta selectiv deseurile - 04.05.2009

ro

04 May, 2009 22:33 1304 Marime text

4 mai 2009

Comunicat de presa

· Cernavodenii vor colecta selectiv deşeurile

Primaria Cernavoda deruleaza proiectul privind implementarea sistemului de management integrat al deseurilor urbane in orasul Cernavoda si comunele limitrofe Seimeni, Saligny, Rasova.
Proiectul in valoare de 725.781,49 euro ( 85,9% prin proiectul Phare CES 2005, Coeziune Economica si Sociala – Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu si in procent de 14,10% din bugetul Consiliului local Cernavoda), a parcurs deja toate etapele procedurii de reglementare privind impactul asupra mediului. O parte din investiţiile prevăzute, au fost deja achiziţionate. Este vorba de 280 de containere pentru colectarea selectiva a deşeurilor, o autospecială de transport containere şi o autogunoieră compactoare. Prin implementarea proiectului, colectarea va fi realizată pe trei fracţiuni de deşeuri: hârtie/carton; plastic/recipiente PET; deşeuri menajere nereciclabile.
Activitatile de baza ale proiectului constau in construirea a  57 de platforme noi si  reabilitarea celor 33 platforme existente, construirea si montajul statiei de transfer si sortare. Platformele  vor fi betonate cu o suprafata de 10 mp si vor fi dotate cu scurgere la canalizare sau rigola. Pe fiecare platforma se vor amplasa trei containere de culori diferite si marcate pentru a facilita colectarea selectiva de la populatie.
Se vor organiza mai multe campanii de constientizare care vor costa in distribuirea unor materiale informative, spoturi publicitare pe principalele canale media locale,  caravane  in cartierele Cernavodei si  cele 3 localitati implicate in  proiect . De asemenea, informatii privind proiectul şi  colectarea selectivă se găsesc si pe site-ul www.primaria-cernavoda.ro. Termenul limita pentru finalizarea proiectului este luna septembrie.
Biroul de presa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii