Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:23 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pensionarii vor cabinete medicale de specialitate si mai multa protectie din partea Politiei10.02.09

ro

10 Feb, 2009 17:43 1426 Marime text

 PRIMARIA MUNICIPIULUI MEDGIDIA
905600,  Str .Decebal, nr.35,   
 tel 0241/ 820800 , fax 0241/810619
e-mail:
primaria_medgidia@yahoo.com
                         www.emedgidia.ro

Pensionarii vor cabinete medicale de specialitate şi mai multă protecţie din partea Poliţiei Comunitare

       Luni, 9 februarie, primarul municipiului Medgidia Marian Iordache s-a întâlnit cu pensionarii din localitate pentru a le prezenta o parte din activităţile pe anul 2009 şi pentru a le răspunde bătrânilor la întrebări şi nelămuriri. La întâlnire au mai fost prezenţi administratoul public al oraşului, Dumitru Mirică, directorul APL Mariana Arsene şi reprezentanţi ai Serviciului Comunitar de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei.
Primarul a discutat cu  pensionarii prezenţi în număr mare spunându-le că în acest an îi aşteaptă o serie de activităţi la club. ,,Activităţile din acest an sunt legate de diverse jocuri, concursuri, serbări câmpeneşti, dar şi programe de activităţi în afara clubului prin care să-i ajutăm pe cei nevoiaşi’’, le-a spus primarul celor prezenţi. De asemenea, edilul le-a transmis celor aproximativ 130 de pensionari să aducă poze vechi cu ei sau cu oraşul, pentru a realiza, în toamnă, o expoziţie de artă fotografică cu ocazia Zilelor Medgidiei.
       Administratorul Clubului Pensionarilor, Ion Motoc a prezentat propunerile pensionarilor în ceea ce priveşte activităţile pentru anul în curs. Astfel, pensionarii vor mai multe concursuri de table şi şah, vor să viziteze mănăstiri, Delta Dunării şi litoralul românesc, şi să beneficieze de protecţia unui poliţist comunitar la club, pentru a-i înlătura pe cei care vin şi fac scandal sau vorbesc urât. Pensionarii s-au gândit şi la cei care nu se pot deplasa, la persoanele cu handicap. ,,În oraş sunt mulţi cetăţeni care nu au mai ieşit demult pe străzile oraşului din cauza problemelor de sănătate, şi ar fi frumos să-i ajutăm să vadă şi ei oraşul, cartierele, să se plimbe, să viziteze muzeul şi alte locuri frumoase, a mai spus liderul pensionarilor, Ion Motoc.
       În partea a doua a întâlnirii, primarul a răspuns la întrebările şi nemulţumirile pensionarilor. Aceştia s-au plâns de faptul că poliţiştii comunitari nu patrulează prin toate cartierele sau ajung prea târziu când sunt sunaţi, de producătorii din piaţă, de prezenţa câinilor vagabonzi pe străzi, precum şi de unele zone din oraş în care nu se menţine curăţenia din cauza tinerilor sau a cetăţenilor care aruncă gunoaie peste tot. Pensionarii mai doresc înfiinţarea unor cabinete medicale de specialitate, cum ar fi de cardiologie. Primarul le-a promis că Poliţia Comunitară va înteţi sistemul de aplicat amenzi şi va sancţiona orice persoană care nu respectă regulile de menţinere a curăţeniei, iar în ceea ce priveşte înfinţarea unui cabinet medical s-au făcut deja demersuri dar este o problemă cu lipsa specialiştilor.
     La sfărşitul întâlnirii, primarul le-a promis pensionarilor că va veni la club să discute şi să le răspundă la întrebări alături de viceprimarul municipiului şi de reprezentanţii Serviciului Comunitar de Asistenţă Socială în prima zi de luni din fiecare lună, începând cu ora 16.00.
 
 10 februarie 2009

Compartimentul Comunicare al Primariei Municipiului Medgidia

Persoane de contact:
Daniela Ivanciu   0788.386497
Daniel Gheorghe 0788.381217

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii