Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Medgidia toți au câştigat de Bobotează

ro

06 Jan, 2014 22:26 1192 Marime text
 
                                                                                                            Nr.98/06.01.2014
 
 
           La Medgidia toți au câştigat de Bobotează
 
Conform tradiției, Primăria Municipiului Medgidia în colaborare cu Protoieria Medgidia au organizat slujba de sfințire a Aghiasmei cele Mari, cu ocazia Sfintei Sărbători de Bobotează. Zeci de credincioși au venit să ia parte la slujbă și să ducă în case apa sfințită. Slujba a fost oficiată de părintele protopop Petrică Ciobanu pe faleza Canalului Dunăre Marea – Neagră, langă fântâna arteziană. După sfințirea apelor și obiceiul crucii aruncate în apă a fost respectat.
La întrecere s-au înscris peste 10 înotători, însă doar şase au fost declarați apți în urma controlului realizat de cadrele medicale autorizate. Astfel, la linia de start s-au aliniat şase concurenți, în speranța că această tradiție le va aduce noroc și sănătate pe tot parcursul anului. Premiul mult râvnit a fost crucea, împreună cu suma de 1.000 de lei oferită de Primăria Municipiului Medgidia.
Primarul Marian Iordache i-a așteptat pe tinerii curajoși chiar în barca de recuperare, pentru a fi primul care îi felicită. ”Exemplu de curaj,  sănătate  şi credinţă, participarea activă a tinerilor din Medgidia dovedeşte tuturor respectul pentru religia creştin - ortodoxă, şi devotamentul tinerilor faţă de comunitatea nativă. Le mulţumesc şi ii invit şi la alte activităţi pe parcursul anului 2014” .
Momentul mult așteptat de publicul numeros s-a transformat într-un moment unic în istoria acestei sărbători la Medgidia: toți cei care au sărit în apă au câștigat! Prima cruce aruncată s-a scufundat, așa că preotul a fost nevoit să arunce alta. Astfel, pentru a nu exista discuții, toți cei şase băieți au fost răsplătiți în mod egal, împărțind banii.
 
Compartiment  Relaţii Publice şi Presă
   Primăria Municipiului Medgidia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii