Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:16 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

1 iunie de neuitat la Medgidia

ro

02 Jun, 2015 12:50 561 Marime text
            Începutul verii a încălzit sufletele a sute de copii care au participat ieri, de Ziua Copilului,  la activitățile pregătite pentru ei de către municipalitate. Crosul „Iftimie Ilisei” și petrecerea organizată în parcul 1 Mai au făcut ca ziua de 1 Iunie să fie una de neuitat la Medgidia.
            Aproximativ 300 de copii au alergat ieri la cros, pe strada Poporului, până la Casa de Cultură a Sindicatelor. Împărțiți pe categorii de vârstă, copiii au alergat pe distanțe diferite, cei mari pornind de la centura orașului, iar cei mici de la intersecția străzilor Viilor și Poporului. Toți copiii au primit tricouri inscripționate la linia de start, iar la linia de finish îi aștepta o arcadă din baloane, prin care câștigătorii au trecut triumfători. Alergătorii au primit la final dulciuri și apă, iar câștigătorii au fost premiați pe categorii – gimnaziu și liceu, fete și băieți și au primit premii substanțiale în bani. Prezent la cros a fost și Daniel Cojocaru, campion național la atletism și deținătorului recordului la proba de 100 de metri.Câștigătorii au fost: categoria gimnaziu fete, - locul I - Tofan Florina, locul II - Damian Adelina, locul III - Doru Bianca, locul IV - Manea Elena, locul V - Poantă Ioana. Gimnaziu, băieți - locul I - Mahmut Berkan, locul II - Jinga Marius, locul III - Ismail Sankan, locul IV - Memet Onur, locul V - Memet Selciuc. Categoria liceu, fete - locul I Bvoba Alexandra, locul II - Chirchiboi Maria, locul III - Lungu Cristina, locul IV - Manea Gabriela, locul V - Marin Mihaela, băieți - locul I - Căruntu Alexandru, locul II - Lavric Adrian, locul III - Anton Adrian, locul IV - Mitroi George, locul V - Bechir Asan.
 Crosul a fost organizat de Asociația Community Aid, în parteneriat cu Primăria Municipiului Medgidia și va deveni o  tradiție la Medgidia ca an de an să se promoveze sportul și stilul de viață sănătos prin astfel de evenimente care adună împreună sute de oameni.
            În același timp, în parcul 1 Mai, copiii petreceau alături de personajele lor preferate din desene animate, Mickey și Minnie Mouse, Hello Kitty, Sportacus și prințese. Pictura pe față și figurinele din baloane au făcut deliciul celor mici, la fel și pozele pe suport magnetic pe care le-au făcut împreună cu mascotele și le-au primit gratuit din partea organizatorilor. Pentru ca petrecerea să fie una de pomină, atmosfera a fost animată de spectacolul pe care copiii de la Casa de Cultură „Ioan N. Roman” l-au pregătit. Dansuri în costume speciale, de cabaret, cântece de muzică ușoară și populară, teatru și poezii, micii artiști au oferit publicului o reprezentație excelentă. Tot cu ocazia acestei zile deosebite pentru copii, cei mai mici artiști plastici au realizat o expoziție de pictură, măști și origami. Mai mult de atât, pentru că era ziua lor, toți copiii prezenți în parc au primit în dar aproximativ 550 de jucării de pluș.
            Tot ieri, de ziua copilului, „s-a născut un copil, proiectul de colaborare dintre două instituții care deservesc copiii, le dezvoltă mințile și personalitățile prin cele mai frumoase povești regăsite în cărțile de pe rafturi”, a declarat primarul Marian Iordache în cadrul unei întâlniri între Biblioteca Raională Căușeni din Republica Moldova și Biblioteca Municipală Medgidia. Directoarea bibliotecii de peste Prut, Liuba Osipov, a venit la Medgidia pentru a semna un acord de colaborare între cele două instituții, un nou pas în relația de prietenie și frăție dintre Medgidia și Căușeni.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii