Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:05 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PMP îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să lămurească acuzaţiile pe care i le aduce premierul Ponta

ro

19 Jul, 2015 21:34 557 Marime text
Alături de restul opiniei publice, PMP a luat act cu stupoare de acuzaţia adusă de premierul Ponta preşedintelui Klaus Iohannis:

“este o decizie luată în afara României şi împotriva intereselor României pe care Dl Iohannis trebuie să o aplice cu orice risc”.

Ce spune premierul Ponta e foarte grav. Îl acuză pe preşedintele României că acţionează împotriva intereselor României, şi că decizia nepromulgarii legii privind Codul Fiscal a fost luată în afara ţării.
Într-o intervenţie la un post TV, premierul Ponta e şi mai categoric:

„Poate că nu se doreşte că România să fie puternică economic, se doreşte să fim aşa... o colonie care cumpără bunuri produse de alţii. Dar eu cred că datoria şi a mea ca prim ministru şi a preşedintelui României este să apărăm România şi nu să îi apărăm pe alţii care pierd bani sau bussines-uri pentru că România se întăreşte".
PMP consideră foate grave acuzaţiile aduse de către premier preşedintelui Iohannis, echivalente, oricum le-am citi, cu acuzaţia de înaltă trădare.
Acţiunea preşedintelui României împotriva intereselor României, acuzaţia că “îi apără pe alţii care pierd bani sau bussines-uri pentru că România se întăreşte", dacă ar fi adevărată, ar reprezenta un temei suficient pentru acuzaţia de înaltă trădare.

De aceea, PMP consideră absolut necesară lămurirea acuzaţiilor de către preşedintele Iohannis, pentru a nu lăsa să planeze asupra sa şi, implicit, asupra României, acuzaţii atât de grave.
Victor Ponta nu este un comentator oarecare, este premierul României, cu acces la informaţii clasificate, afirmaţiile sale nu pot fi tratate cu indulgenţă, în registrul neseriozităţii.
Preşedintele Iohnnis are obligaţia să lămurească aceste declaraţii, să ceară premierului să producă imediat dovezile care au stat în spatele acuzaţiilor aduse.
Dacă preşedintele Iohannis nu cere premierului Ponta aceste dovezi, rămâne în opinia publică şi a partenerilor noştri euroatlantici bănuiala că Victor Ponta a avut dreptate.
 
Departamentul de Comunicare al PMP

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii