Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:08 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petru Movila, deputat PMP - Majorarea alocațiilor de stat pentru copii a avut si consecinte negative

ro

23 Jun, 2015 22:16 1020 Marime text
PMP atrage atenţia asupra faptului că majorarea alocaţiilor de stat pentru copii a avut o serie de consecinţe negative, scăpate din vedere ȋn momentul votului din Parlament: dublarea alocaţiei de stat face ca o bună parte a populaţiei să nu se mai încadreze în prevederile Legii 416/2001 privind venitul minim garantat.

În aceste condiţii, impactul pozitiv al majorării alocaţiilor de stat se diminuează, potenţialii beneficiari primind, în realitate, mai puţini bani decât înaintea dublării alocaţiei de la 42 la 84 lei. Concret, la acest moment, dublarea alocaţiei înseamnă pierderea venitului minim garantat şi implicit a asigurării medicale, pierderea ajutoarelor alimentare şi eliminarea, în unele cazuri, a alocaţiei pentru susţinerea familiei.
Pentru a remedia acest lucru, PMP a depus astăzi, la Camera Deputaţilor, un proiect de lege de modificare a Legii 416/2001, prin care exclude alocaţiile de stat din seria criteriilor de acordare ale acestui ajutor social.

Totodată, PMP condamnă declaraţiile ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, cu privire la condiţionarea educaţiei pentru copiii care nu sunt vaccinaţi. O astfel de intenţie a unui membru al Guvernului Ponta este halucinantă şi încalcă toate drepturile fundamentale, constituţionale, ale copiilor.
Nu este posibil ca educaţia celor mici să fie îngrădită, iar declaraţiile acestuia contravin Legii 272/2004 privind drepturile copilului, precum şi Constituţiei României, respectiv art. 32, dreptul la învăţătură.
Guvernul Ponta trebuie să găsească o altă metodă prin care să rezolve problema vaccinării, dar fără a recurge la asemenea decizii radicale, care nu fac altceva decât să lovească şi să distrugă viitorul a câtorva mii de copii.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii