Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:14 21 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

M10 solicită Consiliului Local introducerea unui sistem de premiere a cadrelor didactice

ro

13 Sep, 2015 22:36 752 Marime text
În pragul unui nou an școlar, Partidul M10 solicită viceprimarului cu atribuții de primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, și tuturor consilierilor locali ca în proxima ședință a Consiliului Local Municipal să extindă principiul acordării burselor pentru elevi prin instituirea unui sistem asemănător și pentru cadrele didactice care pregătesc elevii cu rezultate deosebite la învățătură (olimpici naționali și internaționali).
Acordarea burselor pentru elevi este doar jumătate de pas făcut în direcția susținerii responsabile a actului de educație pe plan local care, în ultimii 15 ani, nu s-a numărat printre preocupările administrației Mazăre-PSD.

Fără efortul cadrelor didactice, performanța elevilor este puțin probabilă. Profesorul care pregătește elevul este la fel de merituos și la fel de important precum este discipolul care obține premiul. De aceea, recunoașterea meritelor cadrelor didactice și susținerea acestora în obținerea performanței educaționale, prin intermediul elevilor, trebuie să completeze preocuparea administrației locale pentru o educație de calitate.

M10 mai propune administrației locale constituirea unui Fond special sau a unui Centru de cercetare-dezvoltare în educație care să stimuleze și să finanțeze proiectele de cercetare/dezvoltare în cele mai variate domenii, precum și finanțarea participării elevilor constănțeni la concursurile/olimpiadele internaționale.
În plus, Partidul M10 solicită viceprimarului cu atribuții de primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, și vicepreședintelui cu atribuții de președinte al Consiliului Județean, Cristinel Dragomir, să se pună de acord și să organizeze în comun, la finele acestui an, o festivitate de premiere a tuturor elevilor, cadrelor didactice, sportivilor și antrenorilor care au obținut rezultate remarcabile la nivel național și internațional pe parcursul anului 2015.
  
Mihai Petre
Coordonator 
Partidul M10 Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii