Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:35 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa PNL Constanta Ziua Unirii 23 ianuarie 2015

ro

23 Jan, 2015 16:40 854 Marime text
Sâmbătă, 24 ianuarie 2015, toți românii vor aniversa, pentru prima dată drept sărbătoare națională legală, 156 de ani de la înfăptuirea unirii Moldovei cu Țara Românească într-o Românie modernă.

Filiala Constanța a Partidului Național Liberal consideră că momentul unirii Principatelor Române, în anul 1859, sub un singur domn, Alexandru Ioan Cuza, a fost primul pas, pentru crearea statului român de astăzi.

După mai mulți ani în care pașii spre îndeplinirea acestei dorințe au fost „mărunțiți” de atitudinea marilor puteri ale Europei, aceasta a devenit realitate într-un context favorabil, care a dus pe parcurs la transformarea „României” de atunci într-un stat modern, aducând pentru prima dată câteva elemente occidentale în viața românilor.

Astăzi, importanța Unirii Moldovei cu Țara Românească nu trebuie doar afirmată, trebuie întărită prin politici și reforme concrete. Acest lucru se poate realiza doar prin proiecte majore, prin dezvoltare economică, prin locuri de muncă, prin investiții, prin oameni de valoare.

La manifestările organizate la Iaşi pentru aniversarea a 156 ani de înfăptuirea Unirii Moldovei cu Ţara Românească vor participa și parlamentarii Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, în frunte cu președintele PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir.

Ti-a placut articolul?

Comentarii