Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:49 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Partidul Democrat - 18.07.2014

ro

18 Jul, 2014 12:23 880 Marime text
Senatorul Christian Gigi Chiru a avut o întâlnire cu Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, pe tema sesizării referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii nr.216/2008 privind transmiterea cu titlu gratuit  a unui pachet de 1.369.125 de acțiuni  deținute de stat  la Compania Națională Administratia Porturilor Maritime  S.A. Constanța,  reprezentând 20% din capitalul social către  Consiliul Local al Municipiului Constanța.
În timpul întrevederii oficiale, Avocatul Poporului a confirmat că sesizarea preşedintelui Organizaţiei Judeţene Constanţa a Partidului Democrat Liberal este un demers legal şi îndreptăţit. Însă, Ciorbea a explicat că, în practică, instituţia Avocatului Poporului are ca interes libertăţile şi drepturile individuale ale persoanelor fizice. Având în vedere că sesizarea PDL Constanţa priveşte o comunitate per ansamblu, Avocatul Poporului a solicitat să se arate cum sunt afectate interesele şi libertăţile cetăţenilor. Motiv pentru care, în perioada următoare, vor fi aduse argumentele care dovedesc cum este lazat interesul cetăţenilor prin aplicarea prevederilor legii 216/2008. 

„Este a doua întâlnire care am avut-o cu Avocatul Poporului pe această temă. Dl. Ciorbea mi-a confirmat că demersul nostru este unul corect, însă a solicitat explicaţii suplimentare cu fundament juridic privind modul în care sunt afectate drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Încă nu îl pot suspecta pe dl. Ciorbea că încearcă să tragă de timp sau chiar să scape de responsabilitatea soluţionării sesizării noastre, insă sunt hotărât să continui demersul până când insituţia Avocatului Poporului va avea o poziţie tranşantă în ceea ce priveşte Legea 216 din 2008. Totodată, iau in calcul continuarea demersului pe calea justiţiei dacă vom ajunge la concluzia că instituşia Avocatului Poporului refuză să se pronunţe în acest caz",  a precizat senatorul Christian Gigi Chiru, preşedintele Organizaţiei Judeţene Constanţa a Partidului Democrat Liberal

Reamintim că în sesizare depusă la Avocatul Poporului referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii nr.216/2008 privind transmiterea cu titlu gratuit  a unui pachet de 1.369.125 de acțiuni  deținute de stat  la Compania Națională Administratia Porturilor Maritime  S.A. Constanța,  reprezentând 20% din capitalul social către  Consiliul Local al Municipiului Constanța, PDL Constanţa a susţinut Primăria a primit bani necuveniţi de la Port. Primăria Constanţa a primit în baza acţiunilor pe care le deţine la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA 6.570.224 lei pentru 2011 şi 5.355.572 lei pentru 2012, în total 11.925.796 de lei.
Biroul de presă
PDL Constanţa         

Ti-a placut articolul?

Comentarii