Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL dorește respectarea mandatului primit de USL în 2012

ro

17 Feb, 2014 14:21 1031 Marime text

  Preşedintele Partidului Național Liberal Crin Antonescu, copreședinte al Uniunii Social Liberale, şi prim-vicepreşedintele Klaus Iohannis au primit ieri din partea colegilor din conducerea partidului un mandat de fermitate pe care să-l susțină în cadrul discuțiilor cu partenerii din USL.
Suntem ferm convinși de faptul că acest mandat înseamnă respectarea în totalitate a protocolului USL, așa cum a fost acesta legitimat prin votul din 2012. Astfel, noi solicităm respectarea protocolului semnat cu partenerii noști, a programului de guvernare asumat și a votului dat de cetățenii României.
Ținem să precizăm faptul că toate discuțiile informale din cadrul conducerii PNL nu s-au purtat în termenii ieșirii de la guvernare, pentru că eforturile liberalilor sunt axate pe respectarea cu strictețe a angajamentelor luate în fața cetățenilor.
În privința nominalizărilor în Guvern, PNL menține deciziile votate de Delegația Permanentă a partidului. Noi nu am făcut decât să nominalizăm membrii în Guvern pe portofoliile rămase vacante, pe posturile care ne reveneau de la începutul acestei formule guvernamentale. Nu am cerut niciodată în cadrul USL mai mult sau mai puțin decât i s-a cuvenit.
Avem convingerea că premierul Victor Ponta, aşa cum a declarat public, va susţine continuarea proiectului USL, prin urmare ceea ce luăm în calcul este doar formula de respectare a mandatului primit de la români.
Liberalii au fost întotdeauna apărători ai principiilor democrației, respectarea votului cetățenilor fiind unul fundamental. Drept urmare, Uniunea Social Liberală trebuie să se bazeze pe legitimarea primită în decembrie 2012 și pe formula căreia românii i-au conferit încredere în alegeri.
           
  17.02.2014 Departamentul de Comunicare al PNL Constanța            
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii