Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL Constanţa - Luni, 04 Aprilie 2011

ro

04 Apr, 2011 16:36 1232 Marime text

Uniunea Social Liberală a obţinut, în această săptămână, o mică victorie în Comisia Juridică a Senatului prin avizul negativ dat unui act normativ cu vădit caracter antidemocratic, promovat de PDL: legea prin care primarii ar urma să fie aleşi într-un singur tur de scrutin.

Potrivit declaraţiilor preşedintelui Filialei Constanţa a Partidului Naţional Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, „argumentele pentru care o asemenea lege este antidemocratică sunt mai mult decât evidente. Astfel, primarul nu va mai fi, în cele mai multe cazuri, legitimat de votul majorităţii cetăţenilor care doresc să îşi exprime opţiunea şi uşor de presupus că cei mai mulţi primari aleşi nu obţin 50% plus unu din numărul de voturi exprimate. Totodată, nu trebuie să uităm faptul că legitimarea primarului prin votul majorităţii cetăţenilor este temeiul democratic al descentralizării".

Parlamentarul liberal susţine că PDL se foloseşte de un argument fals şi populist în promovarea acestei legi, şi anume acela de reducere a cheltuielilor de la bugetul de stat pentru organizarea celui de al doilea tur de scrutin. „Un tur de scrutin organizat la nivel naţional costă mai puţin decât patinoarul de 12 milioane de euro de la Braşov de exemplu. Şi acest proiect de lege se înscrie în seria de acte normative prin care PDL încearcă să distrugă fundamentele democratice ale statului român şi ale societăţii româneşti, în scopul de a se menţine cu orice preţ la putere", a declarat Gheorghe Dragomir.

În concluzie, liderul PNL Constanţa face apel la parlamentarii PDL Constanţa să aibă decenţa de a manifesta minimum de responsabilitate faţă de cetăţenii care i-au votat şi să nu le răpească acestora dreptul de a-şi alege primarul prin votul majorităţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii