Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:00 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa despre situația din USL

ro

10 Jan, 2014 15:13 803 Marime text
Partidul Național Liberal își asumă sarcina de a lua toate măsurile posibile pentru revigorarea și menținerea Uniunii Social Liberale. Trebuie să ne achităm de obligaţiile față de români şi să folosim prerogativele pe care le avem în interiorul USL pentru a ne duce la bun sfârşit mandatul dat care trece dincolo de alegeri europarlamentare și care implică alegeri prezidenţiale şi menţinerea unei majorităţi parlamentare până la sfârşitul lui 2016.
PNL susține faptul că declaraţiile unor colegi de alianţă care avansează date de rupere a USL sunt iresponsabile. Trebuie să ne reamintim și să reamintim tuturor ce înseamnă Uniunea Social Liberală și de ce trebuie să facem toate eforturile pentru a o păstra. De asemenea, orice discuție cu privire la un așa-zis raport 2:1 între cele două partide este inoportună și nu reflectă angajamentele luate de USL în fața cetățenilor. PNL nu dorește funcții politice, ci militează pentru drepturile tuturor românilor; suntem responsabili numai în fața acestora și toate măsurile liberale adoptate până acum sunt în interesul lor. N-am făcut USL doar pentru a câștiga împreună alegeri, ci pentru că vreme de patru ani, prin toate mijloacele politice și democratice, să facem viața românilor mai bună.
Acesta este sensul în care dorim să întărim Uniunea Social Liberală, cu câteva obiective foarte clare: democrația, libertatea și statul de drept.
Tocmai din respect pentru statul de drept, PNL nu a comentat și nu comentează sentințele date de instanță. Prin proiectele legislative, am încercat întotdeauna să facem ca toate componentele sistemului judiciar să devină independente. Pentru Partidul Național Liberal este important să respectăm și să îmbunătățim legi, instituții și standarde.
Am fost și trebuie să fim garanții acestor lucruri. Atâta vreme cât PNL se va afla la guvernare într-o majoritate parlamentară, el își asumă și își recunoaște responsabilitatea și rolul de garant al regimului democratic, al statului de drept, al separației puterilor în stat.
De asemenea, o altă problemă o reprezintă candidatura pe liste comune la europarlamentare care nu este în acest moment una de actualitate, nu există această problemă în PNL.
Liberalii își doresc un președinte care să aducă unitate și unire în interiorul diverselor categorii de cetățeni. Marca viitorului președinte nu trebuie să fie aceea de a nu deranja pe nimeni și de a oferi liniște, pentru că nu liniștea este prerogativa președinților și nu pentru liniște votează cetățenii. Președintele trebuie să fie un garant al drepturilor și libertăților cetățenilor, al funcționării corecte al instituțiilor, al independenței justiției, al respectului pentru Parlament, pentru Guvern, dar numai în limitele pe care i le prevede Constituția.
Nu este nevoie de garanții în plus pentru candidatura lui Crin Antonescu, iar ideea unui nou congres al USL de reconfirmare nu este nici necesar și nici posibil. 
 
            10.01.2014 Departamentul de Comunicare al PNL Constanța                                          
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii