Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta pe urmele lui Ceauşescu realizări măreţe, din pix

ro

28 Aug, 2013 11:55 903 Marime text
28 august 2013

Comunicat de presă

Ponta pe urmele lui Ceauşescu: realizări măreţe, din pix
 
  Realitatea paralelă și dublul discurs sunt caracteristice comuniștilor și epigonilor acestora. Aşa cum Ceauşescu mistifica cifrele oficiale, anunţând producţii record la hectar și creșterea continuă a nivelului de trai, în timp ce oamenii duceau lipsuri, aşa şi domnul dr. Victor Ponta crede că românii trăiesc mai bine dacă le oferă statistici distorsionate şi manipulate de biroul său de presă.
  Dr. Victor Viorel Ponta a găsit, iată, soluţia miracol pentru reducerea şomajului: din pix. Deşi Institutul Naţional de Statistică (INS) a anunţat că în luna iunie 2013 rata şomajului a atins 7,6%, cea mai ridicată după 2010, guvernul condus de dr. Victor Ponta ne anunţă oficial că şomajul s-a redus în primul semestru din 2013 cu 56.000 de persoane. Paradoxală aritmetică folosiți, domnule Ponta!
 Haideți să calculăm împreună: în decembrie 2012, luna în care ați preluat al doilea mandat de prim-ministru, INS anunța o rată a șomajului de 6,7%. În iunie, după șase luni de împliniri mărețe ale guvernului pe care îl conduceți, INS anunță 7,6%. Aceasta înseamnă o creștere cu 0,9% a numărului șomerilor, nu o diminuare a acestuia! Mai exact 736.000 de persoane erau în șomaj în iunie 2013, față de 720.000 în luna mai a acestui an și 710.000 în iunie 2012. E vorba deci de o creștere a șomajului cu 16.000 de oameni într-o singură lună!
 Domnule Ponta, știm că vă place să vă petreceți timpul în studiourile radio-TV, dar vă cerem un minimum de responsabilitate. Încetați să comunicați minciuni demne de Radio Erevan, și aveți curajul să spuneți oamenilor adevărul: sub guvernarea Dvs., șomajul a crescut dramatic.
 După un an de guvernare televizivă, lovituri de stat și scandaluri ale miniștrilor USL, a venit timpul să acționați în interesul cetățenilor români. Partidul Mișcarea Populară vă cere insistent să luați măsuri economice reale pentru crearea de locuri de muncă, să ne spuneți care sunt acestea și ce efecte produc. Din punctul nostru de vedere, aceste măsuri înseamnă în primul rând creşterea investiţiilor şi a ratei de absorbţie a fondurilor europene, precum și o strategie de creștere a gradului de ocupare a tinerilor, principalele victime ale șomajului.
 Ieșiți din minciună și iresponsabilitate, domnule Ponta, și apucați-vă de treabă!
  
 
Adrian Papahagi
Vicepreședinte, Partidul Mișcarea Populară


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii