Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PDL a lansat Guvernul alternativă. Cătălin Predoiu Profesionalismul și competența au stat la baza selecției celor 15 miniștri ai Cabinetului alternativă la USL

ro

24 Sep, 2013 16:37 1250 Marime text
Președintele PDL Vasile Blaga a declarat, luni, la finalul ședinței Biroului Permanent Național, că Guvernul alternativă al PDL are obligația de a sancționa în fiecare zi Guvernul USL pentru că acesta îndreaptă România spre o zonă de instabilitate și lipsă de perspective.
"Astăzi, la BPN al PDL, am abordat o temă extrem de importantă. Prezentarea și votarea structurii guvernului alternativă al PDL. Nu este doar o obligație statutară să facem acest demers. Guvernul alternativă are obligația de a sancționa guvernarea USL zi de zi, de a scoate în evidență nerealizările Guvernului Ponta, lipsa de performanță, lașitatea și lipsa deciziei în a lua măsuri cu adevărat în favoarea României și economiei românești", a precizat președintele PDL.

Vasile Blaga a adăugat că, deja, "tot mai multă lume este de acord că România se îndreaptă spre o zonă de instabilitate", de aceea, susține el, guvernul alternativă are și obligația de a veni cu soluții.
“Împreună cu grupurile noastre parlamentare, cu aleșii locali, Guvernul alternativă trebuie să demonstreze în lunile și anii care urmează că PDL este alternativa USL la guvernarea României", a spus președintele PDL.
Vasile Blaga a subliniat că guvernul alternativă al PDL nu este "o structură independentă în interiorul partidului". "Nu este un partid în interiorul partidului, iar cei care au fost astăzi desemnați să facă parte din acest guvern nu toți vor ajunge miniștri. Activitatea lor va fi analizată strict în conformitate cu modul de funcționare a acestui guvern probabil de către BPN al partidului, iar obligația de a veghea asupra activității lui îi revine prin Statut președintelui partidului și mă voi ocupa cu atenție de acest lucru", a mai declarat președintele PDL.

Prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu a precizat că Guvernul alternativă al PDL are 16 portofolii - șase miniștri sunt femei, nouă sunt oameni noi, iar media de vârstă este de 45 de ani. Premierul Guvernului alternativă, Cătălin Predoiu, a spus că “profesionalismul și competența” au fost criteriile de bază în funcție de care a ales membrii echipei sale. Cătălin Predoiu a spus că cele 16 portofolii sunt “adaptate nevoilor reale ale României” și nu nevoilor politice, așa cum a făcut USL când a venit cu un Guvern supra-dimensionat, cu 27 de portofolii.
“USL a instalat la guvernare o inaptocrație, un guvern de oameni inapți pentru oferirea de soluții României. Rolul Guvernului alternativă al PDL este de a monitoriza zi de zi activitatea miniștrilor din Cabinetul Ponta, de a denunța greșelile acestora, și de a intra în legătură, în teritoriu, cu asociațiile profesionale și românii, în general”, a declarat premierul Guvernului alternativă al PDL, Cătălin Predoiu.
Prim-vicepreședintele PDL a subliniat că este de datoria PDL să recâștige încrederea românilor în politicieni. “Încrederea în clasa politică este slăbită, Guvernul USL a adâncit prăpastia dintre politicieni și români. Vrem să recâștigăm încrederea românilor – pe baza soluțiilor noastre, a viziunii noastre și a asumării greșelilor trecutului”, a declarat Cătălin Predoiu. El a precizat că obiectivul PDL este să aibă oameni pregătiți și soluții pentru momentul în care PDL preia guvernarea.
 
Departamentul de comunicare al PDL
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii