Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:08 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat PDL

ro

18 May, 2014 14:35 1929 Marime text
Organizaţia judeţeană Constanţa a Partidului Democrat Liberal condamnă folosirea funcţionarilor publici, angajaţi ai primăriei şi ai instituţiilor subordonate acestora, la acţiunea de strângere de semnături pentru trecerea Portului Constanţa în administrarea Primăriei.
 
Primarul PSD Radu Mazăre foloseşte funcţionarii publici ca pe angajaţi plătiţi din propriile buzunare şi lasă administraţia locală „pe tuşă” pentru a-şi atinge scopul. Mai mult decât atât, acţiunile unora dintre funcţionarii publici încalcă flagrant legea.
 
„În disperarea de a distruge Portul, primarul PSD Radu Mazăre face orice efort, chiar şi acela de a pune funcţionarii publici să comită ilegalităţi. Angajaţii Primăriei şi ai instituţiilor subordonate acesteia strâng semnături pe mai multe fronturi”, a declarat Christian Gigi Chiru, preşedintele PDL Constanţa. Acesta a subliniat faptul că, în primul rând, pensionarii care primesc pachetele cu alimente sunt obligaţi să semneze. Li se iau datele de pe buletine fără consimţământ, fără a li se explica de ce, se trec în tabele şi abia apoi primesc pachetul. În al doilea rând, funcţionarii publici, în echipe de câte doi, sunt puşi să meargă din uşă în uşă pentru a strânge semnături. Cel mai grav este că angajaţii Corpului de Control din cadrul Poliţiei Locale a Primăriei Constanţa condiţionează agenţii economici, ameninţându-i cu controale ori cu piedici în emiterea anumitor documente, şi îi pun să semneze că sunt de acord cu planul lui Mazăre pentru Port. Inspectorii Corpului de control au termen între 13 şi 21 mai să strângă un anumit număr de semnături.

„Folosirea funcţionarilor publici în astfel de scopuri şi în astfel de mod este, cu certitudine, ilegală. Vom sesiza organele competente cu privire la aceste acţiuni. Cerem sprijinul cetăţenilor pentru a demasca aceste ilegalităţi comise de angajaţii Primăriei, plătiţi din bani publici. Orice fotografie ori înregistrare audio sau video pe care o vom primi ne va fi de mare ajutor în demascarea practicilor ilegale ale angajaţilor lui Mazăre. Aşteptăm ca cetăţenii să ia atitudine, să-şi apere oraşul, să nu merită ilegalităţile. Aşteptăm pe adresa de mail a partidului, pd_constanta@yahoo.com, orice dovadă în acest sens, iar cetăţenii care vor da dovadă de spirit civic şi de interes pentru oraşul lor vor fi premiaţi de organizaţia PDL Constanţa, iar funcţionarii publici care strâng semnături în loc să aibă grijă de Constanţa vor suporta rigorile legii”, a mai spus senatorul Christian Gigi Chiru, preşedintele PDL Constanţa.
 
Biroul de presă
PDL Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii