Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Asaltul baronilor asupra instituţiilor statului”

ro

08 Oct, 2013 14:37 1073 Marime text
Deputatul PDL Florin GHEORGHE atrage atenţia asupra presiunilor pe care baronii locali le fac asupra justiţiei şi statului de drept. Într-o declaratie politica susţinută astăzi în Camera Deputaţilor, intitulată „Asaltul baronilor asupra instituţiilor statului”, parlamentarul constănţean precizează că aceştia i-au cerut lui Victor Ponta să le ia de pe cap procurorii şi judecătorii care le strică „înţelegerile” şi nu îi lasă să fure în linişte.
„«Procurorii băsişti», «justiţia politică», «dosare politice» sunt doar câteva dintre cuvintele fredonate cu demenţă de mai marii USL, ori de câte ori magistraţii le strică liniştea penalilor de la guvernare. Acest refren a fost compus chiar de «tarabostes-ul» USL, Dan Voiculescu, atunci când procurorii i-au amintit că şantajul sau jaful proprietăţilor publice sunt pedepsite de legea penală. Acum cântecul este fredonat la unison de toată pleiada penalilor USL, în frunte cu baronii locali, şi, mai mult, au pregătit şi asaltul asupra instituţiilor anticorupţie” a afirmat astăzi Florin Gheorghe, în plenul Camerei Deputaţilor.
Deputatul constanţean mai susţine că nu exista nici un cetăţean onest care să aibă ceva de reproşat instituţiilor anticorupţie. „Din nefericire pentru români şi pentru ţară, generaţia de baroni care a crescut şi s-a dezvoltat în jurul lui Victor Ponta – Dragnea, Constantinescu, Oprişan – vor să dărâme statul de drept şi democraţia, sfârtecând după interese lor proprii administraţia ţării, sub pretextul reorganizării teritoriale; desfiinţând atribuţiile Agenţiei Naţionale de Integritate, pentru că sute de edili locali ai USL sunt incompatibili sau în conflict de interese; intimidând fără echivoc procurorii de caz, care mai au curajul să investigheze infracţiuni şi pe mai marii USL” a concluzionat deputatul PDL de Constanţa, Florin Gheorghe.
 
Biroul de presă al deputatului
Florin GHEORGHE
Partidul Democrat Liberal
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii