Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teodor Stolojan in judetul Constanta pentru a-l sustine pe Ioprgus ca peputat 17.11.2008

ro

17 Nov, 2008 20:57 1046 Marime text

Prim-vicepreşedintele PD-L, Theodor Stolojan s-a aflat într-o vizită în Colegiul 5 pentru a-l susţine pe candidatul pentru funcţia de deputat, Zanfir Iorguş. Mai precis, Stolojan s-a deplasat la Tuzla, 23 August şi Pecineaga. Acesta a fost însoţit de către senatorul Dorel Onaca, preşedintele PD-L Constanţa, Mircea Banias, Paloma Petrescu, Maria Stavrositu, primarii Mugurel Mitrana (23 August) şi Traian Cristea (Costineşti).

Periplul a debutat la Tuzla, unde Theodor Stolojan a fost întâmpinat de către Zanfir Iorguş, membri şi simpatizanţi ai PD-L. Stolojan a discutat cu cetăţenii de aici despre problemele din agricultură, la capitolul priorităţi înscriindu-se micşorarea accizelor la motorină şi asigurarea unui sistem de irigaţii performant.

În continuarea vizitei, Theodor Stolojan, însoţit de către ceilalţi candidaţi PD-L, s-a deplasat la 23 August. Gazda, primarul Mugurel Mitrana, şi-a întâmpinat oaspeţii cu pâine, sare şi palincă, după care i-a condus în incinta Căminului cultural. Stolojan s-a bucurat de o primire foarte călduroasă, instituţia de cultură fiind plină până la refuz.  

Theodor Stolojan le-a vorbit sătenilor, despre importanţa exercitării dreptului de vot, garantând pentru candidaţii din judeţul Constanţa, tocmai pentru că provin de aici şi cunosc foarte bine problemele cetăţenilor.

„Zanfir Iorguş a făcut din Mangalia un oraş despre care s-a auzit în întreaga lume. El merită încrederea dumneavoastră. Vom forma un guvern al PD-L şi, împreună cu preşedintele Traian Băsescu, vom fi o echipă care va scoate România din criza actuală", a declarat Theodor Stolojan.

Acesta le-a promis viitorilor votanţi, că, de la 1 ianuarie 2009, vor avea o pensie minim garantată de 350 de lei (declarând că 1,2 milioane de pensionari, foşti angajaţi ai CAP-urilor, au în prezent venituri de 30-40 de lei/lună). PD-L-ul va garanta mărirea alocaţiei de stat pentru copii până la 100 de lei, scutirea de impozite pe profit pentru investitotii care vor crea noi locuri de muncă, repartizarea echitabilă a resurselor de la bugetul de stat pentru toate primăriile, nu doar pentru cele cu primari de o anumită coloratură politică.

„Nu suntem de acord cu propunerea lui Mircea Geoană, liderul PSD, de a <<ierta>> fiscal pe nenorociţii care au scos bani din România. Vrea să îi albească pe foarte mulţi dintre membrii PSD, foşti miniştri, care bat acum drumurile la DNA. Iată de ce PSD nu mai trebuie să ajungă la guvernare, până când nu devine un partid de oameni cinstitţi", a concluzionat Stolojan.

Vizita lui Stolojan s-a încheiat la biserica din Pecineaga, unde familia Mariana şi Zanfir Iorguş a botezat băieţelul unei familii nevoiaşe.

După botez, Stolojan a stat de vorbă cu sătenii pe care i-a asigurat că din fonduri guvernamentale vor fi înfiinţate pe lângă biserici, centre de asistenţă socială, aşa cum există, în prezent, în Germania.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii