Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Mihai Eminescu - Personalitate complexa a vietii romanesti" 15.01.2009

ro

15 Jan, 2009 18:12 4135 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ de la ORGANIZAŢIA MUNICIPALA DE TINERET A PD-L CONSTANŢA

Dezbateri în cadrul Workshop-ului „Mihai Eminescu - Personalitate complexă a vieţii româneşti"

Cu ocazia comemorării a 159 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, Organizaţia Municipală de Tineret a Partidului Democrat Liberal Constanţa, a organizat în data de 14 ianuarie 2009, la sediul municipal, un workshop pe tema „Mihai Eminescu - Personalitate complexă a vieţii româneşti".

În cadrul acestui workshop, tinerii PD-L au discutat despre Mihai Eminescu, pe care l-au analizat sub mai multe aspecte, punând însă accentul pe calitatea sa de fin jurnalist şi om politic.

Dincolo de poeziile şi de proza lui, este de netagaduit faptul că Eminescu a fost unul dintre cei mai importanţi jurnalişti români, ideile sale având un puternic impact la acea vreme. Acestea ajungeau la inima publicului neavând ajutorul pe care îl dau acum televiziunea, radioul sau alte suporturi media.

Fin analist politic, prin articolele sale, peste 3.000, Eminescu a căptat atenţia opiniei publice din acea perioadă, reuşind să lanseze campanii de presă fără precedent. A fost preocupat de destinul poporului român, fiind considerat un pedagog al neamului său.

Atât campaniile sale de presă care au abordat probleme grave care afectau neamul romanesc, cât şi activitatea sa politică, au stârnit reacţii severe din partea adversarilor săi politici.

Tinerii PD-L au dezbătut şi diversele teorii legate de implicarea politică a lui Eminescu şi moartea acestuia.

Nu în ultimul rând discuţiile l-au rememorat pe Eminescu prin calitatea sa de geniu al poeziei şi prozei româneşti.

În dimineaţa zilei de 15 ianuarie 2009, o parte dintre tinerii OT-PDL au depus flori la Statuia lui Mihai Eminescu  amplasată pe faleza Cazinoului Constanţa.

Preşedinte

OT-PDL Constanta

Andreea Nistor

Data: 15 ianuarie 2009

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii