Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:56 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii locali PDL, către Mazăre şi Constantinescu Ar trebui să cereţi Guvernului Ponta mai mulţi bani pentru constănţeni, nu să le scumpiţi gigacaloria

ro

26 Mar, 2013 19:40 947 Marime text
Consilierii locali PDL au votat împotriva proiectului de majorare a preţului gigacaloriei la 358,54 lei/Gcal.
„În momentul faţă, USL are puterea deplină şi îi poate ajuta pe constănţeni să plătească o gigacalorie mai ieftină. Nu suntem de acord ca populaţia să plătească şi mai mult decât o face deja pentru căldura pe care o primeşte iarna. Situaţia economică este oricum destul de sensibilă, iar autorităţile publice locale ar trebui să ajute oamenii să aibă o viaţă mai bună, nicidecum să o îngreuneze. Spunem asta în special din cauza faptului că în campania electorală pentru alegerile parlamentare, candidaţii Partidului Democrat Liberal au venit nu numai cu promisiuni, ci şi cu o soluţie concretă pentru ca cetăţenii Constanţei să beneficieze de scutiri la taxa gigacaloriei. Aşa cum constănţenii îşi amintesc, PDL a propus susţinerea unui proiect denumit «Bani pentru căldură», care viza instituirea unei taxe de solidaritate faţă de cetăţenii judeţului Constanţa de către companiile care desfăşoară activităţi de exploatare a resurselor naturale şi de generare a energiei electrice, nucleare şi eoliene în judeţ, dar şi în zona economică a Mării Negre. Taxa ar fi trebuit calculată procentual, prin raportarea la volumul activităţii de exploatare a resurselor naturale de gaze şi petrol, precum şi la volumul activităţii de generare a energiei electrice. Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu se mândresc că partidul lor este la guvernare, iar noi le sugerăm ca, în loc să ceară funcţii pentru prieteni, să ia atitudine pentru Constanţa şi constănţeni”, a declarat consilierul local Iustin Fabian Roman, prim-vicepreşedinte al PDL Constanţa. 
La rândul său, Sorina Tuşa, consilier local PDL, spune că o soluţie ar fi redirecţionarea gazelor naturale pe care OMV Petrom le transformă în energie electrică şi le vinde extern, în combustibil pentru CET-uri. Astfel, energia termică distribuită către populaţie ar avea un preţ cel puţin decent. „Interesul nostru este ca oamenii să aibă un trai mai bun. Deja populaţia traversează o perioadă prelungită de criză economică, iar plata căldurii a devenit o povară. Nu este normal ca oamenii să plătească întreţinerea şi să rămână fără bani de mâncare sau să nu mai aibă cu ce să îşi trimită copiii la şcoală. Treaba noastră de aleşi locali este să ajutăm constănţenii, nu să ne punem prietenii pe funcţie”, a declarat Sorina Tuşa, consilier local PDL.


Biroul de presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii