Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat Mircea Banias

ro

23 Sep, 2009 16:40 1598 Marime text

Cabinet parlamentar – Senator Mircea Marius Banias

Constanta, bulevardul 1 Mai, nr.1, bloc H9, parter, telefon si fax: 0241.614.140
e-mail: cabinet@mirceabanias.ro, website: www.mirceabanias.ro

23 septembrie 2009

Comunicat de presă

Consider că Ministerul Educaţiei nu se ocupă suficient de creşterea numărului de locuri în grădiniţele din România.
Am observat cu îngrijorare că nu s-a mişcat nimic în acest sens în ultimele 9 luni de zile, de când Ministerul Educaţiei este condus de doamna Ecaterina Andronescu, asta după ce problema fusese efectiv abandonată în timpul ministrului Cristian Adomniţei.
Reamintesc faptul că Ministerul Educaţiei are la dispoziţie Proiectul de Reformă a Educaţiei Timpurii (PRET) – un proiect naţional finanţat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), în valoare de 105 milioane de euro, proiect aprobat în septembrie 2006, pe vremea când ministerul era condus de un reprezentant al Partidului Democrat Liberal. Acordul de împrumut a fost finalizat în februarie 2007, dar în doi ani şi jumătate au început, timid, doar câteva activităţi educaţionale, în timp ce pentru componenta de infrastructură nu s-a făcut nimic.
Ştim cu toţii ca înscrierea la grădiniţă a unui copil este o mare problemă în mediul urban şi cu deosebire în marile oraşe ale României. Din diverse cauze (de la retrocedări de imobile la degradarea clădirilor în care funcţionează aceste instituţii de învăţământ), locurile la grădiniţele publice sunt insuficiente, iar înscrierea copiilor la grădiniţă a devenit o sursă de corupţie, vehiculându-se sume de sute de euro pentru acceptarea unui copil la unele grădiniţe.
În aceste condiţii, cer Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării să urmărească în mod serios construcţia şi extinderea de grădiniţe prin programul menţionat anterior şi să abandoneze preocupările de politizare a învăţământului pe care le are în ultima vreme.
Senator Mircea Banias
Preşedintele Partidului Democrat Liberal Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii