Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scrisoare deschisă către Ministrul de Externe Teodor Baconschi

ro

28 Jul, 2011 15:36 1752 Marime text

Scrisoare deschisă către Ministrul de Externe Teodor Baconschi
 
Stimate Domnule Ministru,

După cum probabil ştiţi, sunteţi cel mai nociv şi mai aberant ministru de Externe pe care l-a avut România în ultimii 20 de ani. Atunci când v-am atras atenţia că i-aţi abandonat pe românii din diaspora şi că din neglijenţa dumneavoastră am devenit ostracizaţii Europei, aţi răspuns că mă tem de legea votului prin corespondenţă.
Nu am cum să mă tem de un ministru căruia îi place jacuzzi, dar care consideră că singura sa misiune oficială este aceea de a fura voturi. Iată de ce vreau să vă vin în ajutor, oferindu-vă 7 motive pentru care trebuie să demisionaţi:

1.Aţi ajuns ministru de Externe pentru că aţi tutelat furtul de voturi pe vremea când eraţi ambasador la Paris. Furtul voinţei libere a românilor nu este un motiv de promovare, ci unul de închisoare.
2.Atunci când românii au fost jigniţi în cotidianul spaniol Marca, v-aţi ascuns după uşă şi v-aţi făcut că plouă, că doar dumneavoastră nu îi reprezentaţi pe români, ci pe Traian Băsescu şi PDL-ul.
3.La fel de ineficient aţi fost şi atunci când românii au fost jigniţi de un oficial al poliţiei daneze ca fiind capabili să ucidă pentru 100 de coroane. V-aţi gândit imediat la reprezentanţii PDL şi aţi raţionat că, la urma urmei, poliţistul avea dreptate...
4.Aţi ratat intrarea în Spaţiul Schengen cu mult talent, iar acest lucru aruncă România iarăşi în coada Europei.
5. Dovada atenţiei pe care le-o acordaţi românilor din diaspora, aceştia vor avea nevoie de permise de muncă în Spania la fel ca emigranţii africani, ceea ce constituie, trebuie să fiţi de acord, un alt mare succes al diplomaţiei româneşti sub tutela dumneavoastră.
6.Sub patronajul dumneavoastră de mare intelectual, la Expoziţia românească de la Shanghai am fost reprezentaţi cultural de manele pornografice, pe care le ascultaţi probabil împreună cu mentorul dumneavoastră de suflet, Traian Băsescu.
7.La toate avansurile nesimţite ale oficialilor maghiari din Ungaria sau ale partenerilor de guvernare de la UDMR privind autonomia unei părţi din teritoriul naţional aţi tăcut cu umilinţă, arătându-le astfel extremiştilor maghiari că pot să taie şi să spânzure în România, o ţară pe care nu o apără nimeni şi al cărei ministru de Externe este preocupat de poziţia sa în partid, iar nu de interesele românilor care îl plătesc ca să-i reprezinte.
8.În timpul ministeriatului dumneavoastră a înflorit nepotismul şi favoritismul în minister. Alexandra Benea, fiica directorului Loteriei Românie, a ajuns la 25 de ani să pregătească diplomaţii MAE din funcţia de director în cadrul Institutului Diplomatic Român.
9.V-aţi lăudat la Congresul PDL că veţi aduce un milion de voturi la următoarele alegeri pentru PDL. Astfel, recunoşteaţi oficial că vă asumaţi fraudarea alegerilor din străinătate.
10. Ca să dovediţi că nu aţi primit votul din partid degeaba, aţi început deja să promovaţi legea furtului prin corespondenţă pe care o recomandaţi deja angajaţilor MAE din străinătate înainte de a ajunge măcar în dezbaterea Parlamentului. Aceasta dovedeşte că nu aveţi noţiuni elementare de democraţie parlamentară, lucru care nu mă miră de la un om care îşi datorează cariera de ministru faptului că a tutelat furtul de voturi în cel mai stalinist mod cu putinţă la alegerile prezidenţiale din 2009.
  
Acestea sunt numai câteva motive pentru care ar trebui să aveţi minima decenţă de a vă lua catrafusele ruşinoase de la Ministerul de Externe şi de a vă retrage eventual la o mănăstire unde să vă plângeţi păcatul de a vă fi furat şi trădat ţara, asta dacă, în fosta dumneavoastră calitate de teolog, vă mai amintiţi porunca a 5-a şi a 8-a din Decalog (la porunca a 7-a va trebui să meditaţi singur).
 


28.07.2011
Bogdan Diaconu
Vicepreşedinte
Partidul Conservator  

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii