Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:42 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Diaconu, vicepreşedinte PC Vicepremierul Ungariei calcă în picioare suveranitatea României făcând presiuni publice pentru autonomia maghiarilor

ro

21 Jul, 2011 13:51 1793 Marime text

 Filiala Bucureşti Sector 2


Bogdan Diaconu, vicepreşedinte PC: Vicepremierul Ungariei calcă în picioare suveranitatea României făcând presiuni publice pentru autonomia maghiarilor

Vicepremierul Ungariei Semjen Zsolt calcă în picioare suveranitatea României făcând presiuni publice chiar pe teritoriul ţării noastre pentru autonomia teritorială a etnicilor maghiari.
Autorităţilor române trebuie să reacţioneze şi să descurajeze acest gen de efort al oficialilor Ungariei de a distruge integritatea teritorală a României. Nu e prima oară când vicepremierul ţării vecine agită apele autonomiei, dar faptul că recidivează este tocmai din cauza tăcerii complice a puterii de la Bucureşti.
Declaraţiile oficiale ale lui Semjen Zsolt despre unificarea naţiunii maghiare şi despre necesitatea autonomiei teritoriale a etnicilor maghari reprezintă un afront deschis la adresa statului român. Lipsa de reacţie a autorităţilor are ca efect încurajarea unor astfel de presiuni şi îi conferă Ungariei libertatea de a-şi face de cap în România şi de a crede că poate obţine tot ce îşi doreşte, pentru că nimeni nu mai apără integritatea ţării noastre.

21.07.2011
Biroul de presă  

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii