Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:14 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Parlamentul României

ro

09 Sep, 2015 11:00 1066 Marime text
Domnul senator Petru FILIP, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, a avut o întrevedere cu E.S. domnul Teofil BAUER, ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, marţi, 8 septembrie a.c.
În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte de interes comun cu privire la  cooperarea româno-ucraineană, în plan bilateral, regional şi european.
Domnul Teofil Bauer a făcut o prezentare a situaţiei interne actuale a Ucrainei, subliniind eforturile şi demersurile făcute de autorităţile de la Kiev în sensul implementării reformelor juridice şi economice necesare, precum şi eforturile de implementare a Acordului de la Minsk în vederea stabilizării şi pacificării situaţiei din zona de conflict de la graniţa de Est a ţării. În acest sens, ambasadorul Ucrainei la Bucureşti a făcut apel ca ţara noastră să continue sprijinul prietenesc şi principial atât în ceea ce priveşte  stabilitatea şi securitatea în regiune, cât şi parcursul european al Ucrainei.
Ambasadorul ucrainian a informat totodată despre dorinţa părţii ucrainiene de a creşte cooperarea parlamentară la nivel bilateral şi regional, pentru o mai bună înţelegere reciprocă şi coordonare a eforturilor şi demersurilor comune pentru pacea şi stabilitatea zonei.
Domnul preşedinte Petru Filip a reiterat sprijinul constant al României faţă de parcursul european al Ucrainei, menţionând totodată faptul că ţara noastră susţine în continuare rezolvarea paşnică a situaţiei de zona de Est a Ucrainei, cu respectarea principiilor de drept internaţional, suveranităţii naţionale şi inviolabilităţii frontierelor. De asemenea, domnia sa şi-a exprimat întreaga disponibilitate pentru intensificarea cooperării bilaterale şi regionale în plan parlamentar, ca o completare a demersurilor guvernamentale.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii