Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:53 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul Presedintelui Senatului Romaniei, Crin Antonescu, referitor la situatia actuala din Ucraina

ro

19 Feb, 2014 18:38 935 Marime text
Îmi exprim profunda îngrijorare faţă de pierderile de vieţi omeneşti şi de luptele sângeroase care au loc în capitala Ucrainei între protestatarii pro-europeni şi forţele de ordine.
 
Violenţele sunt reprobabile şi condamnabile indiferent de cine le provoacă, dar autorităţile de la Kiev au o responsabilitate suplimentară în a identifica acele soluţii care se impun pentru detensionarea situaţiei.
Forţele de ordine trebuie să acţioneze respectând drepturile omului, inclusiv libertatea de exprimare şi de a manifesta paşnic. Într-o societate democratică, poporul are dreptul de a-şi alege şi construi propriul destin, care nu poate fi confiscat de interesele unor lideri politici.
 
În numele Senatului României, fac un apel la preşedintele Viktor Ianukovici pentru încetarea imediată a reprimării sângeroase a manifestanţilor. Violenţa generează şi mai multă violenţă, iar escaladarea conflictelor nu poate fi calea către rezolvarea crizei politice din Ucraina.
 Reprezentanţii demonstranţilor, opoziţia şi autorităţile de la Kiev au obligaţia de a se aşeza la masa dialogului pentru a găsi rapid o soluţie paşnică care să conducă la reconciliere.
 
Aspiraţiile pro-europene ale poporului ucrainean sunt perfect legitime, iar statele democratice, în primul rând cele din Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii, trebuie să îşi manifeste constant şi ferm sprijinul pentru ca aceste aspiraţii să devină realitate.
 
Crin Antonescu,
Preşedintele Senatului României          
 
19 februarie 2014 Direcția de Presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii