Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Florin Gheorghe îi solicită lui Victor Ponta să urgenteze transmiterea Acordului de parteneriat cu Uniunea Europeană

ro

08 Jan, 2014 14:47 1153 Marime text
Deputatul PDL Florin GHEORGHE se arată profund indignat de incompetenţa Guvernului Ponta în a demara cât mai curând absorbţia fondurilor europene pentru perioada 2014-2020 şi, mai ales, de dezinteresul total al Ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
Îi aduc aminte lui Victor Ponta că am trecut în anul 2014 de 8 zile şi tot de 8 zile a început noul exerciţiu bugetar european. Ar fi bine să lase pozatul alături de ruine şi regi şi să îşi ia în serios, măcar după 2 ani de mandat, funcţia de prim-ministru. Iarna trecută Victor Ponta se jelea că cele peste 40 miliarde euro, de care va beneficia România în perioada 2014-2020, nu sunt suficiente şi că Preşedintele Băsescu nu a negociat bine! Însă, în aproape 2 ani de când este prim-ministru, nu a absorbit 1 euro în plus, pe programe noi, demarate sub guvernarea sa, ci doar a pus piedici programelor demarate sub Guvernarea PDL. Îi place în schimb să taie panglici la autostrăzi pe care le-a întârziat sau să se laude că a crescut rata de absorbţie. La cât de incompetent este Victor Ponta şi guvernul său şi de câte ori s-a făcut de ruşine în faţa Comisiei Europene cu plagiate de Acorduri de parteneriat, este greu de sperat că în anul 2014 se va demara măcar un proiect pe noile fonduri! În cel mai optimist scenariu, doar după jumătatea anului 2015!
În ceea ce-l priveşte pe Ministrul Teodorovici, a cărui singură sarcină a fost redactarea Acordului de parteneriat, deputatul PDL Florin GHEORGHE consideră că acesta ar trebui demis de urgenţă de Victor Ponta, nu doar pentru vădită incompetenţă, ci şi pentru dezinteres: „În timp ce Comisia Europeană a dat termene precise şi aşteaptă de la România documentul care să definească programele operaţionale, care să detalieze obiectivele tematice şi priorităţile investiţionale pentru perioada 2014-2020, domnul Teodorovici se ocupă de închirierea unui nou sediu, pe bani grei, pentru minister şi de amenajarea biroului personal! Asta dacă nu cumva este mult prea ocupat cu pagina personală de facebook”.
Dacă Victor Ponta nu renunţă la minciună şi demagogie şi nu-i pune la treabă pe miniştri săi, România nu are nici o şansă să acceseze noile fonduri europene înainte de jumătatea anului 2015. În absenţa fondurilor europene, România nu are nici o şansă să depăşească o creştere economică târâtoare de 1-2%. Ne apropiem de jumătatea lunii ianuarie şi nu am văzut din partea Guvernului decât compătimiri pentru Adrian Năstase, atacuri virulente la justiţie, însă nici o politică publică menită să conducă la prosperitatea românilor. Un guvern cu o susţinere de 75% s-a demonstrat 100% falimentar” a mai adăugat deputatul PDL Florin GHEORGHE.
 
Biroul de presă al deputatului
Florin GHEORGHE
Partidul Democrat Liberal
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii