Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:13 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acord de sustinere reciproca in campaniile electorale

ro

09 Nov, 2009 15:38 975 Marime text

Parlamentul  României
S e  n  a  t

Comunicat de presă

Partidul Popular Spaniol şi Partidul Democrat Liberal Român, au semnat  un acord de susţinere reciprocă în campaniile electorale

Acordul vizează consolidarea relaţiilor dintre cetăţenii români stabiliţi în Spania şi liderii Partidului Popular.

Coordonatorul Preşedinţiei şi al Relaţiilor Internaţionale din cadrul Partidului Popular, Jorge Moragas, Coordonatorul electoral, Jose Antonio Bemudez de Castro, şi Coordonatorul de Politică Regională şi Locală, Juan Manuel Moreno, s-au întâlnit ieri dimineaţă cu senatorul român Viorel Riceard Badea, pentru a semna un protocol de colaborare între Partidul Popular Spaniol şi Partidul Democrat Liberal Român. Moragas a mentionat ca  este vorba de un “acord pionier” care urmareste sa dea un raspuns politic “unei noi realitati”: cetatenii europeni ai unei ţări prietene, precum România, care locuiesc în Spania, votează preşedintele în România şi de asemenea votează primarii spanioli sau primari care nu sunt de origine spaniola, in Spania.

Principalele obiective prevăzute de protocol se referă la: susţinerea reciprocă in perioadele de campanie electorală, integrarea de strategii politice pentru a putea impulsiona proiectele şi programele comune, colaborarea în cadrul organizatiilor internationale pentru a susţine interesele comune cât şi organizarea de simpozioane şi conferinţe cu caracter politic, economic şi cultural. De asemenea, acordul prevede intensificarea cooperării  între Intitutul de Studii Populare (ISP) si Fundatia pentru Analize si Studii Sociale (FASS).

In declaratiile de presă, Moragas a subliniat faptul că: “pentru PP este o onoare semnarea acestui protocol cu un partid european, prieten, precum PDL. Un partid care a demonstrat că împărtăşeşte aceleasi valori ca si Partidul Popular Spaniol si Partidul Popular European: un partid riguros, transparent, serios şi loial.

Sperăm ca valorile şi principiile comune pe care le împărtăşim, să se transforme în acţiuni politice, de succes acolo unde vor fi puse în aplicare, fie că ne referim la alegerile prezidenţiale din România, fie că ne referim la cele locale din Spania, a declarat Moragas.

Moragas a explicat că, prin acest acord, Partidul Popular pune la dispoziţia Partidului Democrat Liberal  “reţeaua noastra de oameni şi reţeaua noastră de transmiţători de valori, pentru ca mesajul candidaţilor PDL sa ajunga la un număr cât mai mare de persoane.

O legătură din ce în ce mai solidă.
 
Coordonatorul Presedintiei si al Relatiilor Internationale a afirmat că protocolul de colaborare facilitează: “ consolidarea legăturilor dintre cetăţenii români stabiliţi în Spania şi membrii şi liderii Partidului Popular.

Noi nu vrem sa vorbim despre imigranti, vorbim despre noii spanioli cand ne referim la comunitatea romaneasca care convieţuieşte alături de noi în Spania”, a concluzionat.


06 noiembrie 2009                                                      Biroul de presă
                                                                                Senator Viorel Badea

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii