Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:13 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

9 Mai trebuie să fie declarată Ziua Independenţei Naţionale a României şi Ziua Parlamentului României

ro

12 Nov, 2013 19:39 869 Marime text
Am depus astăzi din nou proiectul de lege prin care data de 9 mai să devină Ziua Independenţei Naţionale a României şi Ziua Parlamentului României, renunțând la instituirea de zi nelucrătoare, pentru că scopul acestei inițiative nu este de a oferi o nouă zi liberă, ci de a celebra o dată istorică esențială din istoria poporului român și din activitatea Parlamentului României. De asemenea, această inițiativă are menirea de a restabili adevărul istoric cu privire la data de 9 Mai, care reprezintă din punct de vedere istoric ziua în care s-a declarat Independența României.
Proiectul de lege prevede, în plus, ca cele două Camere ale Parlamentului să se reunească în această zi într-o şedinţă comună dedicată evenimentului din 9 Mai 1877, când atât Adunarea Deputaţilor, cât şi Senatul României de la acea dată au declarat independenţa României, acesta fiind actul de naştere al statului român modern.
În forma actuală, proiectul de lege nu mai presupune efort bugetar, așa încât sper ca el să fie adoptat pentru a conserva și întări memoria națională cu privire la data de 9 Mai şi la semnificaţia ei pentru istoria naţională şi pentru istoria Parlamentului României.
 
 
Bogdan Diaconu
Deputat PSD
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii