Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

1 octombrie – Ziua mondiala a persoanelor in varsta Deputatul Florin Gheorghe - Problemele cu care se confrunta persoanele varstnice

ro

01 Oct, 2013 12:22 1466 Marime text
"Până în 2050, in tarile dezvoltate, numărul persoanelor în vârstă va fi dublu fata de numărul de copii, iar in tarile in curs de dezvotare numărul de persoane în vârstă este de așteptat să se dubleze. Această tendință va avea efecte profunde asupra țărilor și populatiei acestora."

Secretarul General ONU Ban Ki-moon


Persoanele in varsta reprezinta experienta, tenacitatea si puterea de adaptare la vremurile pe care le traim. Sunt cei care ne-au dat viata, ne-au crescut, ne-au ajutat sa ajungem unde suntem astazi, si carora trebuie sa le multumim, iar azi, cu atat mai mult, de ziua lor sa le uram cu drag “la multi ani”.
Problemele economice sunt cele care le dau pensionarilor din Romania cele mai mari batai de cap. Lipsa banilor necesari sa isi asigure traiul zilnic, preturile care cresc continuu la utilitati, la medicamente si la hrana, fac din aceasta patura sociala una dusa la limita saraciei. Mai putem adauga si lipsa programelor sociale sau promisiunile desarte primite din partea guverantilor USL, care se folosesc de batrani doar in campania electorala.
De multe ori, ii privim cu mila si cu compasiune cum stau la cozi interminabile pentru a primi diverse ajutoare sociale oferite de autoritatile locale sau venite direct din partea Uniunii Europene. Imi doresc sa le redam demnitatea acestor persoane care au contribuit la cresterea societatii romanesti.
Eu, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei, intotdeauna voi avea timpul necesar sa ascult persoanele in varsta si voi lupta sa le rezolv cat mai multe din problemele cu care se confrunta. Cu ocazia zilei lor, le doresc tuturor persoanelor in varsta o viata cat mai lunga! Sa le dea Dumnezeu multa sanatate, fericire si o viata lipsita de griji asa cum au visat-o!
 
La 14 decembrie 1990, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a desemnat data de 1 octombrie, ca fiind Ziua Internațională a Persoanelor în Varsta.
În 1991, Adunarea Generală a ONU a adoptat Principiile Națiunilor Unite pentru persoanele în vârstă.
În 2002, a doua Adunare Mondială privind Îmbătrânirea a adoptat Planul internațional de acțiune privind îmbătrânirea de la Madrid, pentru a răspunde oportunităților și provocărilor legate de îmbătrânirea populației în secolul 21 și să promoveze dezvoltarea unei societăți pentru toate vârstele.
Tema din 2013 comemorare, "Noi dorim viitorul: este ceea ce spun persoanele in varsta" a fost ales pentru a atrage atenția asupra eforturilor persoanelor în vârstă, organizații ale societății civile, organizații ale Națiunilor Unite și statelor membre să plaseze problema îmbătrânirii asupra agendei de dezvoltare internațională.
 
  Birou Parlamentar
Deputat Florin Gheorghe
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii