Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ramona Mănescu Romanii trebuie sa fie informaţi cu privire la activitatea celor pe care i-au ales sa ii reprezinte

ro

15 Jul, 2011 16:06 1550 Marime text

Ramona Mănescu: Romanii trebuie sa fie informaţi cu privire la activitatea celor pe care i-au ales sa ii reprezinte si de aceea am decis sa prezint, public, sinteza activităţii mele din Parlamentul European."

Europarlamentarul PNL, Ramona Mănescu a făcut public astăzi raportul sau de activitate, la jumătatea mandatului de europarlamentar. In cadrul Parlamentului European, Ramona Mănescu este membru al grupului ALDE, coordonator al liberalilor in Comisia pentru Dezvoltare Regionala si membru al Comisiei pentru Cultura si Educaţie. De asemenea, Ramona Manescu este vicepresedinte al Intergrupului Urban si al Intergrupului Tineret. In plus, europarlamentarul liberal face parte din Delegatia pentru relatiile cu Peninsula Araba si este membru supleant in Delegatia pentru relatiile cu Japonia.

"Unul dintre obiectivele mele cele mai importante, pe care mi le-am propus, se refera la imbunatatirea ratei de absorbţie a fondurilor europene, in Romania, deoarece tara noastră este pe ultimul loc in UE la acest capitol. Am reusit, impreuna cu Comisia Europeana, sa fortam guvernul României, sa accepte asistenta tehnica de la Bruxelles, pentru a putea lua cat mai rapid masurile necesare, care sa duca la imbunatatirea ratei de absorbţie a fondurilor europene. Am solicitat Comisiei Europene acest lucru deoarece, fara sprijinul specialistilor de la Bruxelles, actuala conducere a Ministerului Dezvoltării Regionale nu este in stare sa facă niciun progres la acest capitol.

In ceea ce priveste activitatea mea in Comisia pentru Cultura si Educatie am sustinut dezvoltarea educatiei vocationale si profesionale pentru ca avem mare nevoie de acest lucru in Romania, de asemenea am propus masuri pentru incurajarea antreprenoriatului si imbunatatirea educatiei si formarii profesionale a tinerilor tocmai pentru a reduce rata somajului in randul acestora "

Ma jos, veti gasi, pe scurt, cateva detalii din raportul de activitate al europarlamentarului lliberal, Ramona Manescu. Intregul document este publicat pe www.ramona-manescu.ro

A) Activitatea in Comisia REGI

 Ramona Manescu a propus recent un document care se refera la imbunatatirea procesului de achizitii publice. Acesta a fost votat pe 12 iulie 2011.
De asemenea, Parlamentul European a votat si raportul propus de Ramona Manescu, intitulat: "Buna guvernanţă în materie de politică regională a UE: procedurile de asistenţă şi control ale Comisiei Europene". Acesta prevede o serie de masuri necesare pentru o politica regionala mai eficienta:
· participarea activa a autoritatilor locale si regionale in procesul decizional inca din etapa prelegislativa;
· adoptarea, in cadrul politicii de coeziune, a metodologiei de dezvoltare locala bazate pe parteneriate locale, in special pentru proiectele legate de aspecte urbane, rurale si transfrontaliere;
· simplificarea normelor la nivel comunitar si national;
· formarea şi îndrumarea din partea Comisiei pe parcursul punerii in aplicare a programelor;
· necesitatea continuarii Programului Erasmus pentru reprezentantii locali si regionali;

Toate aceste reglementari au fost incluse in noul pachet legislativ, referitor la Politica de Coeziune post 2013, ce va fi prezentat in luna spetembrie de Comisia Europeana.
In plus, in aceasta comisie, Ramona Manescu a fost raportoare din partea liberalilor europeni in ceea ce priveste 18 rapoarte extrem de importante si cu efecte asupra Romaniei:

•    Raport privind al doilea pachet de simplificare a cerinţelor privind utilizarea fondurilor europene
•    Raport privind dobândirea coeziunii teritoriale, sociale şi economice în cadrul Uniunii Europene - condiţie esenţială pentru dezvoltarea durabilă şi competitivitatea la scară globală
•    Raport privind contributia politicii de coeziune la atingerea obiectivelor Lisabona
•    Raport privind descarcarea de gestiune 2008: Bugetul general al CE

•    Raport privind Cartea Albă a Comisiei Europene pe tema adaptării la schimbările climatice
• Raport privind situaţia actuală şi sinergiile viitoare pentru o eficacitate sporită între FEDER şi alte fonduri structurale
• Raport privind Obiectivul 3: O provocare pentru cooperarea teritorială - viitoarea agendă pentru cooperarea transfrontalieră, transnaţională şi interregională
• Raport privind PIB-ul şi dincolo de acesta - Măsurarea progreselor într-o lume în schimbare
• Raport privind ajutorul de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive
• Raport privind eliberarea potenţialului industriilor culturale şi creative


• Raport privind politica de coeziune şi regională a UE după 2013
• Raport privind politica de locuinţe şi politica de dezvoltare urbană
• Raport privind programul de susţinere a continuării dezvoltării unei politici maritime integrate
• Raport privind normele comune pentru sistemele de ajutor direct pentru agricultori în cadrul politicii agricole comune şi de instituire a anumitor sisteme de ajutor pentru agricultori
• Raport privind propunerea de regulament al Parlamentului European si al Consilului privind Sistemul european de conturi nationale si regionale din Uniunea Europeana
• Raport "O Europă eficientă din punctul de vedere al utilizării resurselor"
• Raport "PAC în perspectiva anului 2020: Cum răspundem provocărilor viitorului legate de alimentaţie, resurse naturale şi teritorii"

B) Activitatea in Comisia pentru Cultura si Educatie
Ramona Manescu este membru supleant si a fost raportoare din partea grupului politic ALDE pentru urmatoarele rapoarte:

• Raport privind competentele cheie pentru o lume in curs de schimbare: punerea in aplicare a programului de lucru “Educatie si formare profesionala 2010”
• Raport privind promovarea accesului tinerilor la piata muncii, consolidarea  statutului stagiarilor si ucenicilor;
• Raport privind Cartea Verde "Valorificarea potentialului industriilor culturale si creative"
• Raport privind "Platforma europeană de combatere a sărăciei şi a excluziunii sociale: un cadru european pentru coeziunea socială şi teritorială"
• Raport referitor la agenda pentru noi competenţe şi locuri de muncă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii