Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:39 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Propunerea de reorganizare teritorială a PDL - o manipulare politică fără un angajament real şi serios

ro

08 Jun, 2011 23:35 1151 Marime text

Strasbourg, 8 iunie 2011

Eurodeputatul PSD Victor Boştinaru, membru al Comisiei pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European, consideră că propunerea PDL de reorganizare administrativă a României este doar o manipulare politică fără un angajament real şi serios în vederea realizări unor acţiuni concrete.

Conform eurodeputatului orice schimbare fundamentală care afectează Politica de Coeziune a Uniunii Europene trebuie să aibă în avans acordul Comisiei Europene doar după ce un studiu obiectiv de fezabilitate a fost redactat. Planificarea unei asemenea reforme este strictă iar acest lucru trebuie luat în considerare de către orice guvern din Uniunea Europeană".

Lipsa oricărui dialog între majoritate şi opoziţie, refuzul Guvernului de a purta un dialog cu structurile asociative, cu societatea civilă, dar şi cu Comisia Europeană, ignorarea etapelor necesare unei astfel de reforme importante, precum şi incompetenţa sau necunoaşterea chestiunea politicii regionale sunt premisele încă unui proiect dezastruos care poartă amprenta lui Traian Băsescu şi a PDL".

Conform unui studiu coordonat de către eurodeputatul Victor Boştinaru încă din anul 2009, pe lângă lipsa personalului instruit şi capacitatea bugetară slabă a administraţiilor locale, obstacolele birocratice importante, culegerile de norme prea voluminoase şi greu de înţeles, reglementările privind cofinanţarea lipsite de transparenţă, şansele mici pentru schimbul de experienţă dintre susţinătorii proiectelor, precum şi posibilităţile nedezvoltate de coordonare interregională îşi pun amprenta asupra capacităţii administrative de a gestiona orice fel de proiect. Cu toate acestea, sublinia studiul încă de la acea dată, reforma regională trebuie să pornească de la dezbaterea cu toţi actorii implicaţi, în baza unor analize care privesc în egală măsură costurile şi beneficiile unui astfel de demers.

„În condiţiile în care Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea refuză dialogul cu membrii Parlamentului European, în condiţiile în care cele mai recente evaluări plasează România pe ultimul loc în absorbţia fondurilor europene, astfel de propuneri dezmint ipoteza conform căreia absorbţia fondurilor europene este o prioritate a Guvernului României" a conchis eurodeputatul Victor Boştinaru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii