Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:49 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectele de gazoduct South Stream si Nabucco - 20.01.2009

ro

20 Jan, 2009 18:27 927 Marime text

Comunicat de presa -  20 ianuarie 2009, Bruxelles
 
Ref : proiectele de gazoduct South Stream si Nabucco

- Intrebari parlamentare

În data de 19 ianuarie ac., în cadrul unui grup de lucru desfasurat sub egida Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, a fost prezentat un studiu elaborat de Institutul Hudson cu privire  la aspectele de securitate ale proiectului de  gazoduct „South Stream”.
 
 În legatura cu o serie de concluzii ale acestui studiu, europarlamentarul liberal Cristian Busoi a adresat, astazi, o întrebare parlamentara, la care a solicitat raspuns în regim de urgenta, Comisiei Europene si Consiliului UE si pe care v-o transmitem integral atasat.
 
 Una dintre concluziile studiului care vizeaza în mod direct România precizeaza ca tara noastra ar putea întârzia proiectul South Stream foarte mult timp, solicitând o serie de clarificari cu privire la impactul economic si de mediu al conductei asupra zonei economice a Marii Negre.
 
 Cristian Busoi : „Acest studiu, realizat cu foarte putin timp înaintea crizei Rusia-Ucraina, mi se pare foarte bine documentat. Este interesat ca el ofera si o explicatie a deschiderii manifestata în ultimele saptamânii de Rusia cu privire la cooptarea României în proiectul „South Stream” legata de  posibilitatea României de a întârzia mult proiectul daca se va trece la construirea acestuia. Este clar ca Rusia trebuie sa faca concesii României pentru a participa la „South Stream” si nu invers. Sper ca presedintele Basescu, va tine cont de aceste elemente ale studiului si nu va mai da dovada de amatorism în politica externa, amatorism care i-a caracterizat cei patru ani de mandat de pâna acum.”
 
Cristian Busoi - europarlamentar PNL (ALDE), membru în Comisia pentru piata interna si protectia consumatorilor si în  Comisia pentru afaceri externe a PE

         Cristian Uifalean
 Press Officer of the Romanian ALDE delegation
-----------------------------------------------        
        European Parliament
 Bât. Altiero Spinelli ,  03F358
 60, rue Wiertz / B-1047 Bruxelles

 Phone: +32 (0)2 28 31331


GSM: +32 (0)474 716 707
E-mail: ro-pnl@europarl.europa.eu
www.pnl-europa.eu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii