Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noile reguli ipotecare vor fi aplicate în toată Uniunea

ro

10 Dec, 2013 18:33 815 Marime text
Marţi deputaţii au aprobat măsurile luate pentru aplicarea regulilor UE care vor asigura cumpărătorii de case din UE că sunt informaţi despre costurile reale ale ipotecii şi sunt protejaţi faţă de riscurile cele mai mari. Legislaţia votată marţi fusese deja agreată cu statele membre.

"Pentru cele mai multe familii, ipoteca este cel mai mare şi mai lung angajament financiar pe care îl fac. De aceea avem nevoie de aceste reguli pentru a face progrese către o piaţă europeană a ipotecilor stabilă, integrată şi mai ales durabilă, cu un înalt grad de protecţie a consumatorilor, informaţii corecte şi relaţii echilibrate între cei care iau şi cei care dau împrumuturi", a spus raportorul Antolin Sanchez-Presedo (S&D, ES).

Parlamentul a aprobat acordul încheiat cu statele membre pentru că este mulţumit de faptul că Autoritatea bancară europeană va putea investiga orice acuzaţie de încălcare a regulilor sau orice neaplicare a lor, cerând autorităţilor competente din statele membre informaţii necesare în acest sens.

Legislaţia va acoperi ipotecile pentru proprietăţi rezidenţiale, proprietăţi rezidenţiale care au un spaţiu de birou şi teren construibil. Textul a fost adoptat cu 596 de voturi pentru, 31 împotrivă şi 65 de abţineri.

Pentru mai multe detalii, a se vedea comunicatul de presă privind legislaţia ipotecilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii