Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Europarlamentarul liberal Adina Vălean a fost desemnată „cel mai puternic deputat din Parlamentul European”

ro

13 Jul, 2011 19:57 1071 Marime text

Europarlamentarul liberal Adina Vălean a fost desemnată „cel mai puternic deputat din Parlamentul European”, potrivit celui de-al patrulea Raport al organizaţiei Votewatch.eu.

Potrivit raportului intitulat  “Voting in the 2009-2014 European  Parliament: Who Holds the Power?”, eurodeputatul Adina Valean a fost de partea câştigătoare în mai mult de 90% dintre voturile exprimate în Parlamentul European în ultimele şase luni.
Raportul Votewatch.eu menţionează că nominalizarea Adinei Vălean, ca fiind „cel mai puternic europarlamentar”, este determinată de faptul că grupul politic din care face parte, respectiv Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE), este cel care înclină balanţa în plenul Parlamentului European (PE), influenţând decisiv rezultatul votului. Iar, potrivit raportului citat, eurodeputatul liberal are rolul determinant în cadrul Grupului ALDE.
Prezentul raport analizează comportamentul politic în Parlamentul European în ultimele şase luni şi activitatea individuală a fiecărui eurodeputat, precum şi al grupurilor politice şi naţionale din care aceştia fac parte. VoteWatch.eu a mai lansat încă trei rapoarte referitoare la voturile exprimate de eurodeputaţi şi grupurile politice de la prima sesiune plenară a noii legislaturi, din iulie 2009, până la ultima sesiune plenară, desfăşurată în decembrie 2010.
VoteWatch.eu este o organizaţie independentă, cu sediul la Bruxelles, care îşi propune să promoveze transparenţa procesului de luare a deciziilor în Uniunea Europeană şi îmbunătăţirea calităţii dezbaterilor publice. Aceasta facilitează accesul şi furnizează o serie de analize legate de deciziile şi activităţile politice ale Parlamentului European şi ale Consiliului de Miniştri.
Vă transmitem ataşat Raportul VoteWatch.eu.

13 iulie 2011        
Departamentul de Analiză Politică şi Comunicare al PNL

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii