Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:55 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eurodeputatul PSD Victor Boştinaru- „Uniunea Europeană nu trebuie să se abată de la principiile sale în relaţia cu Rusia”

ro

09 Jun, 2015 18:57 1307 Marime text
Eurodeputatul PSD Victor Boştinaru, vicepreşedintele Grupului S&D din Parlamentul European pentru politică externă, a atras atenţia că Uniunea Europeană nu trebuie să se abată de la principiile sale în relaţiile cu Rusia şi nu poate rămâne indiferentă la acţiunile provocatoare venite de la Moscova.

Declaraţia eurodeputatului a fost făcută în plenul Parlamentului European reunit în această săptămână la Strasbourg, în contextul dezbaterilor asupra raportului pentru redefinirea relaţiilor UE – Rusia, redactat de către eurodeputatul Gabrielius Landsbergis.

Conform eurodeputatului Victor Boştinaru: „Noi ne considerăm pe noi înşine ca fiind pe lista neagră a Moscovei pentru că ne aflăm în conflict cu Rusia. Da, noi suntem pe lista neagră în mod direct sau indirect introduşi de către Rusia, însă, fără să încălcăm dreptul internaţional. Rusia face acest lucru.

Dialogul a fost şi rămâne cuvântul cheie în relaţia UE-Rusia, aceasta fiind abordarea generică a Uniunii cu partenerii săi. Acest raport este unul cheie într-un moment cheie pentru relaţiile noastre cu Rusia.”   

De asemenea, mai arată eurodeputatul român: „Pe de o parte observăm – conform celor transmise de Misiunea Specială de Monitorizare a OSCE şi de către NATO – suportul militar constant oferit de Rusia separatiştilor, precum şi noi încălcări ale armistiţiului – iar pe de alta parte, continuăm să auzim negarea implicării în conflictul din Ucraina. Mai mult decât atât, într-un interviu scandalos, Vladimir Putin neagă evidenţele spunând că Vestul nu ar trebui să se simtă ameninţat de către Rusia.

La toate cele menţionate se adaugă «lista neagră» a oficialilor UE, adoptată săptămâna trecută pe ascuns, care arată adevăratele intenţii ale Rusiei.

Trebuie să rămânem ancoraţi în valorile europene şi să nu ne abatem de la principiile în care credem cu toţii, dar nu putem rămâne indiferenţi la astfel de acţiuni provocatoare. Personal, salut iniţiativa Preşedintelui Martin Schulz de a introduce restricţii pentru accesul oficialilor ruşi în Parlamentul European” a mai subliniat eurodeputatul Victor Boştinaru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii