Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:51 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu si Daciana Sarbu vor discuta cu Papa despre situatia romanilor din Italia - 06.04.2009

ro

06 Apr, 2009 19:00 1060 Marime text

COMUNICAT DE PRESA

Corina Creţu şi Daciana Sârbu vor discuta cu Papa despre situaţia românilor din Italia

6 aprilie

Eurodeputatele PSD Corina Creţu şi Daciana Sârbu vor fi primite, miercuri, în audienţă la Vatican, de Sanctitatea Sa Papa Benedict al XVI-lea, urmând a discuta despre situaţia românilor din Italia. La întâlnire vor participa şi europarlamentarii PDL Sebastian Bodu şi Marian-Jean Marinescu.
 
Europarlamentarii români vor participa la Audienţa Generală de la Vatican, după care vor fi primiţi de Suveranul Pontif, căruia îi vor transmite un mesaj prin care pledează pentru convieţuire armonioasă între români şi italieni.

Deputaţii europeni vor avea, de asemenea, întâlniri cu secretarul Consiliului Pontifical al Pastoralei pentru Migranţi şi Itineranţi, monseniorul Agostino Marchetto, şi cu secretarul pentru raporturile cu celelalte state -echivalentul ministrului de externe- monseniorul Dominique Mamberti.

In cadrul acestor reuniuni, membrii Parlamentului European vor prezenta situaţia românilor din Italia, în urma valurilor repetate de acuzaţii denigratoare şi acte de ostilitate -mergând până la violenţă- îndreptate împotriva comunităţii româneşti din peninsulă. Se va sublinia totodată importanţa implicării Bisericii Catolice în revenirea la un climat de înţelegere reciprocă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii